Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Omul sanatos la cabinet

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 17:20
4041 citiri
Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Omul sanatos la cabinet
Foto: Arhiva personala

Mi s-a intamplat in cateva randuri sa se programeze la mine persoane care, la intrebarea "Ce va supara?" mi-au raspuns, zambind, "Nimic".

Ce inseamna un om sanatos, inainte de toate? Renumitul homeopat grec George Vithoulkas, laureat al Right Livelihood Award in 1996 (numit si premiul Nobel alternativ), definea starea de sanatate prin Confort-Concentrare-Creativitate sau "cei trei C".

Suntem sanatosi, atunci cand beneficiem de o stare de confort fizic care sa ne permita sa ne putem desfasura activitatile zilnice, cand ne putem concentra suficient asupra lor si cand putem fi creativi.

Mai exact, atunci cand mintea noastra are capacitatea de a gandi si a gasi solutii potrivite pentru problemele care ni se pun zi de zi.

Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Prima consultatie poate vi se va parea ciudata - in ce consta

Orice abatere de la aceste trei conditii ne arata ca, undeva, exista ceva care nu functioneaza in noi. Fie ca exista un deficit, o sensibilitate, fie un blocaj, avem undeva un disconfort, explica pentru Ziare.com dr. Irina Firuti.

"Toate analizele mi-au iesit bune, dar..."

Acest disconfort de multe ori nu poate fi gasit la testele clinice. De cate ori nu am auzit replica "Toate analizele mi-au iesit bune, dar... "?.

Uneori, desigur, putem duce "pe picioare" boli in stadii subclinice, adica in stadii in care inca nu iese nimic modificat la analize, chiar daca ne simtim rau.

Alteori, insa, lucrurile sunt inca si mai subtile: avem o stare emotionala modificata, nu dormim bine sau dormim, dar visam urat, poate ne-am pierdut libidoul sau nu l-am avut niciodata, poate ne-am pierdut pofta de viata sau dorinta de-a lupta pentru niste idealuri, poate ne irita toti din jurul nostru sau poate ne e pur si simplu teama.

Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Calea blanda spre sanatate mai buna

Ne e teama ca am putea sa ne imbolnavim de ceva precis, teama de schimbari, teama pentru cei dragi din jurul nostru sau chiar teama de intuneric, de inaltimi, de spatii inguste. Si ne dam seama ca am vrea sa scapam de toate lucrurile acestea, care nu se pot numi "boli", dar pe care le purtam ca pe niste umbre in spatele nostru si ne impiedica sa putem spune ca suntem cu adevarat multumiti de viata noastra.

"Fisuri" la nivelul energiei vitale

Ce sunt acestea? Sunt slabiri ale fortei vitale. Sunt avertismente ca, undeva, exista niste "fisuri" pe unde energia noastra vitala scapa.

Explicatia lor e multipla: pot fi mosteniri de la generatiile din trecut (determinate genetic sau traume intrauterine, perinatale sau chiar traume ale parintilor, trecute la descendenti), pot fi rezultatul insumarii unor traume minore din perioada de crestere sau chiar traume importante, dar trecute in subconstient si care dau semne subtile astfel.

Ele trebuie rezolvate, fiindca in cazul unei crize majore de viata, cu astfel de "fisurari" organismul nu poate face fata corespunzator. Homeopatia ofera o solutie terapeutica eleganta prin lipsa reactiilor adverse si prin profunzimea efectelor, preintampinand astfel dereglari majore ale organismului.

Dr. Irina Firuti

Bucuresti- Paris

www.drfiruti.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#Omul sanatos la cabinet, #homeopatie dr Irina Firuti, #analize bune stare proasta, #homeopatie restabilire forta vitala, #om sanatos homeopatie , #terapii