Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Tulburarile psihice

Marti, 04 Martie 2014, ora 12:11
10320 citiri
Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Tulburarile psihice
Foto: Arhiva personala

Unele dintre cele mai dese solicitari la cabinetul de homeopatie sunt pentru tulburarile psihice.

Gama lor e foarte variata, atat ca diversitate, cat si ca intensitate. De la un disconfort greu de definit, care include insomnii, lipsa de concentrare, lipsa de determinare in viata sau nehotarare, dar si iritabilitate, stari de agitatie cu sau fara somatizari gastrice, cardiace sau enterologice, pana la depresii severe, nevroze, atacuri de panica, stari de soc posttraumatic, sindroame obsesiv-compulsive sau diverse dependente.

Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Ce afectiuni pot fi tratate

Cosmarurile copiilor, timiditatea excesiva, manifestarile de opozitie, refuzul maturizarii sunt si ele pe lista celor care m-au solicitat, explica pentru Ziare.com dr. Irina Firuti.

La drept vorbind, pot spune ca rar exista vreo afectiune in plan fizic de care pacientii sa se planga, care sa nu fie insotita, la o privire mai atenta, si de modificari ale starii psihic-emotionale. Si nici nu este de mirare cata vreme se considera ca intre planul fizic si cel mental-emotional exista o legatura foarte stransa.

"Problema mea vine de la cap"

Unii pacienti mi-o spun chiar din momentul in care se asaza pe scaun: "D-na doctor, mi-am facut toate analizele, au iesit bune, cu siguranta problema mea vine de la cap".

Altii sunt de-a dreptul mirati sa descopere, cu ajutorul intrebarilor cu care ii ghidez, ca ceea ce ei considerau o suferinta strict fizica are niste radacini mult mai adanci, la care nu se gandisera niciodata.

Multi au fost deja la psihiatru si, in fata promptitudinii cu care li se prescrie Xanax sau Cipralex sau chiar neuroleptice, incearca intai sa gaseasca variante de tratament mai bine tolerate de organism.

Homeopatia versus psihoterapia

Voi fi sincera: atat experienta pacientilor mei, cat si propria mea opinie este duala - pe de o parte, in teorie, psihoterapia e o optiune corecta pentru tratarea oricaror tulburari psihice. Si, din punctul de vedere al eforturilor de aflare a cauzelor, se suprapune peste ceea ce face si homeopatul.

Homeopatia, o alternativa, cu dr. Irina Firuti: Calea blanda spre sanatate mai buna

Diferentele apar in ceea ce priveste solutia terapeutica: in psihoterapie, esti lasat, in momentul identificarii cauzelor suferintei, sa lupti oarecum singur. Psihoterapeutul este cumva un ghid. Motiv pentru care, daca acesta nu este un excelent profesionist, risca sa nu stie cum sa te scoata din acele zone de trauma in care ai ajuns, prin autoanalizarea atenta, si sa te decompenseze.

Am avut astfel de pacienti si recuperarea lor nu mi-a mai fost posibila.

In homeopatie, pe principiul "similia similibus curentur" sau "cui pe cui scoate", odata ce medicul a identificat sursa psihologica de suferinta, are la indemana substante care rezoneaza, prin felul in care sunt preparate, cu aceasta suferinta si au astfel capacitatea de a o vindeca.

O pierdere a cuiva drag, o umilinta, un abuz, o sperietura etc. si consecintele lor pot fi astfel contracarate prin remediul potrivit.

Dr. Irina Firuti

Bucuresti - Paris

www.drfiruti.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Tulburarile psihice, #homeopatie tulburari psihice, #dezechilibru fizic mental homeopatie, #dezechilibru fizic psihic homeopatie, #dr Irina Firuti homeopatie , #terapii