Scapa de bufeuri si de schimbarile bruste de dispozitie prin acupunctura

Marti, 08 Martie 2011, ora 19:35
3274 citiri
Scapa de bufeuri si de schimbarile bruste de dispozitie prin acupunctura

O metoda mai naturala de a ameliora simptomele menopauzei este acupunctura, arata un studiu recent, care a testat aceasta straveche terapie chinezeasca in raport cu bufeurile si schimbarile bruste de dispozitie, proprii menopauzei.

Aceste simptome sunt cauzate de dilatarea vaselor de sange din piele si se afla in stransa legatura cu dezechilibrele hormonale, desi nu foarte bine intelese inca.

In cadrul studiului publicat in jurnalul Acupuncture in Medicine, cercetatorii turci au monitorizat un grup de 53 de femei la menopauza, din care jumatate au avut parte de sedinte de acupunctura de doua ori pe sapatamana, timp de doua luni si jumatate, in care ace au fost plasate in anumite puncte ale organismului pentru cresterea energiei si eliberarea endorfinelor, calmante naturale ale organismului, iar restul voluntarelor au fost "tratate" cu niste ace "placebo", nefunctionale.

La sfarsitul perioadei, voluntarele din prima grupa au declarat ca intensitatea simptomelor lor scazuse, la fel ca si frecventa schimbarilor de dispozitie, conform Daily Mail. Nu acelasi lucru s-a intamplat in cazul voluntarelor din cea de-a doua grupa, desi ele au crezut ca au participat la sedinte de acupunctura in toata regula.

Cercetatorii eu explicat ca endorfinele pot diminua bufeurile stabilizand temperatura in corp, insa nu se stie cat dureaza acest efect. Va fi nevoie de alte cercetari, mai ample, pentru a se stabili si acest lucru.

O alta cercetare similara realizata in Norvegia a aratat ca efectul a durat 12 saptamani, intensitatea si frecventa bufeurilor fiind diminuata in acaesta perioada.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#acupunctura bufeuri, #acupunctura schimbari bruste dispozitie, #acupunctura menopauza, #acupunctura efecte, #acupunctura beneficii , #terapii