Slabeste ca un barbat!

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 07:06
4056 citiri
Slabeste ca un barbat!

Majoritatea barbatilor, daca isi doresc sa slabeasca, fac un singur lucru: mai taie din bere. Si nu de tot, renunta doar la cea din timpul saptamanii, rezumandu-se la cea din weekend. Asta-i tot. Urmarea - pierd aproape 3 kilograme intr-o luna.

Nu e drept, insa asa e natura lor. Iar explicatia este aceea ca masa lor musculara, mai mare decat cea a unei femei, ii ajuta sa arda cu 30% mai multe calorii decat ard, in mod natural, femeile.

In plus, ei sunt mai atrasi de greutati la sala, care nu fac decat sa ii ajute sa-si dezvolte masa musculara, care, in final, arde si mai multe calorii. Femeile, in schimb, sunt reginele exercitiilor cardio. Deci ce-ar trebui sa faci, inspirandu-te de la barbati, conform Shine?

1. Foloseste greutatile

Mare parte dintre traineri sunt de parere ca femeile ar trebui sa invete sa fie atrase de greutati, la fel ca si barbatii. Cand cei din urma merg la sala, abordeaza exercitii care ii ajuta sa isi lucreze muschii in timp mai scurt si mai multe grupe deodata.

Femeile, in schimb, ii lucreaza rand pe rand, iar atunci cand aleg greutati le folosesc pe cele mai usoare, chiar si pentru ele.

Daca tu, ca femeie, poti face cate doua seturi de repetari a cate 12 sau 15, folosind greutatile, inseamna ca acestea sunt prea usoare si ar trebui inlocuite, explica Lou Schuler, care a si scris o carte pe aceasta tema.

Asa ca renunta la greutatile de tip "Barbie" si abordeaza barbateste problema. Vei scapa in timp record de pielea (grasimea) care atarna atunci cand ridici mainile.

2. Mancarea nu este o terapie

Femeile sunt de doua ori mai predispuse decat barbatii sa exagereze cu mancarea atunci cand sunt deprimate, a aratat un studiu realizat de Universitatea Minnesota. Si tot femeile sunt de doua ori mai predispuse decat barbatii sa sufere de depresie. Urmarea: se refugiaza in mancare.

Mai rau este ca, dupa un astfel de episod de exagerari, femeile se simt vinovate, devin si mai deprimate, iar mancarea e si mai multa.

Diferenta dintre barbat si femeie, din acest punct de vedere, este aceea ca barbatul nu se foloseste de mancare pentru a-si schimba starea de spirit.

O solutie este aceea ca, atunci cand simti nevoia acuta de a manca ceva, sa incerci sa dai o nota acestei senzatii, pe o scara de la 1 la 10. Incearca apoi sa identifici care ar fi cauza acestei nevoi, notand-o la fel, este sfatul psihoterapeutului american Gloria Arenson.

Poate fi seful care a tipat la tine, cainele pe care l-ai scapat din lesa, copilul care are probleme la scoala. In functie de nota, vei sti daca de vina e foamea sau un alt factor.

Incearca sa rezolvi cauza si nu efectul, sau macar constientizeaz-o. Astfel, nu te vei mai repezi spre frigider ori de cate ori ai ceva pe suflet.

3. Fa-ti timp pentru tine

Acesta este un alt motiv pentru care emotiile barbatilor nu ajung la cote alarmante: isi fac timp pentru ei, se calmeaza. Femeile spun mai rar "Azi am chef sa nu fac nimic, sa ma rasfat". Pentru multe dintre ele, singura forma de rasfat este mancarea.

Asa ca, incepand de maine, rezerva-ti o ora doar pentru tine si gaseste-ti o ocupatie care sa-ti faca placere, indiferent ca e o repriza de shopping sau o seara a fetelor in salonul de cosmetica.

4. Nu renunta la mancarurile favorite

Atunci cand femeile sunt la dieta, ele se lipsesc de tot ceea ce le face placere, din punct de vedere culinar, pana cand nu mai pot. Se infig apoi in prima farfurie ca un caine flamand.

Potrivit cercetatorilor austrieci, care au analizat diferentele in ceea ce priveste alimentatia si dietele, in functie de sex, abordarea hranei, din punctul de vedere al barbatilor, este deloc complicata, fiind orientata catre placere.

Vor continua sa rontaie ceva dulce la un film, fara sa exagereze, tocmai pentru ca stiu ca asta e placerea lor si nu vor renunta la ea.

Femeile, in schimb, conform unui studiu al Universitatii din Toronto, urmeaza regimuri alimentare ce le impun tot felul de restrictii si au tendinta de a exagera dupa ce termina dieta sau chiar inainte de a o incepe, stiind ca va urma o perioada in care vor fi private de aceasta placere.

Cum mai tot timpul intra la dieta, astfel de ultime mese, inainte de inceperea regimului, sunt dese, iar efectul se poate vedea cu ochiul liber. O solutie ar fi mancatul rational si o portie mica, zilnica, de rasfat: fie ca e vorba de ciocolata, inghetata, prajitura.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#regim slabire, #greutati slabire, #terapie mancare, #depresie mancare , #terapii