Terapii alternative pentru astm

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 18:15
3163 citiri
Terapii alternative pentru astm
Everydayhealth

Astmul inseamna inflamarea cronica a cailor respiratorii care duce la umflarea sau ingustarea acestora, provocand astfel probleme respiratorii.

Tratamentul de baza al astmului consta in medicamente antiinflamatoare si bronhodilatatoare, insa exista si terapii alternative folosite de pacienti pentru a ameliora simptomele. Acestea sunt utilizate si pentru a mai reduce numarul pastilelor prescrise pentru astm, mai ales in conditiile in care aceasta afectiune este una care persista tot restul vietii.

Everydayhealth.com iti arata care sunt cele mai comune dintre terapiile neconventionale si ce ar trebui sa stii despre fiecare, atentionand insa ca, inainte de a recurge la acestea, trebuie sa intrebi medicul deoarece unele pot interactiona cu tratamentele traditionale putand sa duca la inrautatirea simptomelor.

De asemenea, trebuie luat in considerare ca unele din aceste terapii pot fi sigure pentru adulti, dar nu si pentru copii.

1. Yoga

Unele persoane care sufera de astm au observat ca stresul si anxietatea agraveaza simptomele. De aceea, terapiile pentru minte si corp, cum ar fi in special yoga, pot ajuta la tinerea sub control a acestei afectiuni.

Un studiu dat publicitatii in 2009 a aratat ca cei care practica yoga de cateva ori pe saptamana nu numai ca au remarcat ameliorari ale simptomelor, dar au simtit si o imbuntatatire a calitatii vietii.

2. Masaj

Acesta poate aduce o eliberare astmaticilor, mai ales daca este facut de catre un specialist care se va axa indeosebi pe zona gatului si a cutiei toracice, pentru a elimina tensiunea din muschii care ajuta la respiratie.

Mai multe studii au sugerat si faptul ca masajul imbunatateste functionarea plamanilor, insa in aceasta privinta mai este inca nevoie de cercetari suplimentare.

3. Acupunctura

Aceasta tehnica medicala chineza, straveche, care presupune plasarea unor ace foarte fine in anumite puncte considerate strategice ale corpului, ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor astmului.

Potrivit cercetarilor, acupunctura poate ajuta astmaticii prin stimularea creierului de a elibera endorfine - hormoni care au un efect de calmare si de diminuare a intensitatii durerii.

4. Plante medicinale

In tratamentul astmului sunt folosite numeroase plante medicinale si suplimente nutritive. Printre cele care pot sa reduca frecventa atacurilor de astm se numara gingko biloba, radacina de lemnn dulce, captalan, urzica, acestea avand proprietati antiinflamatoare.

De asemenea, si uleiul de peste ajuta (recomandata fiind o cantitate cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de miligrame zilnic), precum si vitamina C, magneziu si antioxidanti.

5. Biofeedback

Aceasta este o metoda care foloseste mintea in controlul unei functii a organismului care este reglata automat, precum temperatura corporala, frecventa cardiaca, presiunea sangvina si altele.

Biofeedback-ul consta in atasarea unor senzori legati la un dispozitiv de monitorizare, dupa care medicul indrumator ajuta pacientul sa-si controleze singur functia vizata. Rezultatele sunt afisate apoi pe un monitor, indicand cum se descurca pacientul in controlarea functiei respective.

6. O dieta antiinflamatoare

Aceasta este similara celei mediteraneene, fiind bogata in fructe si legume intens colorate, cereale integrale, peste de apa rece, si saraca in grasimi saturate (in special cele de origine animala), grasimi trans (cele hidrogenate - cum ar fi margarina), carne rosie si lactate grase.

7. Probiotice

Acestea reprezinta bacterii bune care impiedica dezvoltarea bacteriilor daunatoare din intestine si contribuie la mentinerea unui aparat digestiv sanatos, ajutand si bolnavii de astm deoarece multi dintre acestia au si probleme digestive din cauza medicamentelor.

Probioticele sunt disponibile si ca suplimente, insa pot fi gasite si in surse naturale cum ar fi iaurturile simple, care nu au lapte praf reconstituit, arome, coloranti, fructe, zahar sau alte zaharuri (glucoza, fructoza).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#astm, #sfaturi astm, #terapii alternative astm, #tratamente neconventionale astm, #tratamente alternative astm , #terapii