Viata sanatoasa: Instinctoterapia

Duminica, 03 Octombrie 2010, ora 13:56
2628 citiri
Viata sanatoasa: Instinctoterapia

Dupa unii, instinctul este un complex de reflexe innascute, neconditionate, proprii indivizilor dintr-o anumita specie si care le asigura dezvoltarea organismului, alimentarea, reproducerea, apararea.

Dupa altii, instinctul este dispozitia inerenta a unui organism viu spre un anume comportament.

In masura in care mai exista la om, se recomanda utilizarea instinctului in alegerea alimentelor, a modului de trai si a remediilor in caz de imbolnavire, toate acestea cat mai apropiate de natura.

Urmariti un animal bolnav si studiati-i reactiile ca sa vedeti cat de perfect este pastrat instinctul la animale spre deosebire de om la care e mult diminuat sau chiar pierdut din cauza civilizatiei moderne care l-a rupt de natura.

Despre instinctoterapie se spune ca ar fi una dintre cele mai noi metode de vindecare a bolilor propusa de medicina naturista.

Aceasta disciplina terapeutica s-a nascut in Franta intr-un moment dramatic al autorului ei, violoncelistul Guy-Claude Burger.

In 1961, lui Claude Burger i s-a spus ca sufera de cancer la gat. Pentru ca stia ca oricum o sa moara si nu are nimic de pierdut, violoncelistul s-a gandit la o metoda de tratament propriu.

Manca orice si oricand, dar numai alimente de care ii era grozav de pofta la un moment dat. Nu manca nimic la intamplare. Inainte de a inghiti ceva, se gandea adanc, o jumatate de ora, ce si-ar dori organismul lui mai mult si mai mult la ora aceea.

Cu alte cuvinte, violoncelistul se lasa in voia instinctului, ii permitea instinctului sa-i aleaga mancarea. Trebuie stiut faptul ca atunci cand actioneaza instinctul, constiinta nu intervine. Instinctul nu are, nu cunoaste constiinta.

Urmand acest regim, Burger s-a vindecat total.

Asa s-a nascut instinctoterapia - o dieta bazata pe simtul organismului , pe cerintele personale si de moment ale fiecarui individ.

Cred eu ca nu ar trebui sa ne mire daca vom vedea vreodata un copil sau o femeie insarcinata scrijilind peretii si mancand var. Actiunea lor e pur instinctiva, o cerinta a organismului lipsit de calciu.

Sa avem sanatate!

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#instinctoterapie, #terapii alternative , #terapii