A fi sau a nu fi... Popeye Marinarul

Miercuri, 19 August 2009, ora 07:14
6023 citiri
A fi sau a nu fi... Popeye Marinarul
Foto: mycartooncharactersplus.com

Carentele de fier sunt principalele cauze ale aparitiei anemiilor. Fierul este preluat, de cele mai multe ori din alimentatie, iar atunci cand nu este asimilat corect de catre organism, se administreaza sub forma de pastile.

In acest caz, solutia de a ne transforma intr-un alt Popeye Marinarul si a manca spanac, o sursa sigura de fier, nu poate avea efect, informeaza whfoods.com.

Medicii americani cred insa ca cel mai sanatos tratament este acela de prevenire si nu de combatere. Ei recomanda astfel sa consumam spanac de cate ori dorim, pentru numeroasele sale beneficii asupra sanatatii organismului.

Desenul animat nu este in totalitate o fictiune. Popeye Marinarul devenea mai puternic numai cu o gura de spanac, iar acest lucru este adevarat si demonstrat stiintific.

Consumul regulat de spanac previne aparitia bolilor oaselor (osteoporoza, artrita), dar si a celor digestive si cardiovasculare.

Flavonoidele au cel mai important nivel de substante antioxidante. Ajuta la o buna asimilare a vitaminei C si E si au un rol determinant in dilatarea arterelor pulmonare, imbunatatind astfel circulatia sangelui de la nivelul inimii.

Cercetatorii americani au descoperit ca spanacul contine 13 astfel de flavonoide, care actioneaza precum agenti de prevenire a cancerului, prin proprietatile sale.

Spanacul este o sursa bogata in vitaminele K, E, mangan, magneziu si fier in principal. Daca este consumat in mancare, fiert, el isi pierde, in proportie de 50%, continutul de vitamina K.

Trateaza-te cu spanac

In cazul femeilor, consumul de spanac se recomanda pentru tratarea cancerului la san si ovarian, iar la barbati in cazul cancerului la prostata.

Fiind o sursa bogata de vitamina K, spanacul protejeaza sistemul osos. Calciul si magneziul continut pun si ele "umarul" la intarirea oaselor.

Putine plante ofera o protectie cardiovasculara mai mare decat spanacul. Vitaminele A si C continute de spanac reduc grasimile din sange si intervin in dilatarea arterelor, principalele cauze ale aparitiei bolilor cardiovasculare.

Mai mult, consumul regulat de spanac protejeaza eficient colonul si este recomandat de catre specialisti pentru asigurarea sanatatii gastrointestinale.

Stimuleaza activitatea cerebrala si este recomandat studentilor si elevilor in perioada examenelor, dar si copiilor, pentru imbunatatirea functiilor motorii.

Dieta cu spanac poate fi urmata si de catre persoanele care au probleme cu vederea, pentru continutul bogat de luteina, un antioxidant cu rol protector pentru aparatul vizual.

Nu in ultimul rand, spanacul este o sursa sigura de fier, fiind alimentul de baza pentru anemici. Oboseala si lipsa de energie, asociate acestei afectiuni, vor disparea dupa doar cateva luni de dieta cu spanac.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#spanac tratament anemici, #tratament spanac , #tratament