Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Baia de bere, efecte terapeutice

Joi, 20 Martie 2014, ora 07:36
9030 citiri
Baia de bere, efecte terapeutice
Foto: MSN

Pentru cei care doresc sa fie originali si fermecatori totodata, baia in apa poate fi considerata demodata. De aceea, o altfel de baie, cum e cea in bere, va ofera momente de relaxare, permitandu-va sa savurati si euforica bautura.

De mai bine de 8.000 de ani, berea a stiut sa-si demonstreze numeroasele virtuti pentru sanatate. Euforica, inducand buna dispozitie, veselie, fara sa uitam beneficiile pentru somn, inima, articulatii, piele.

Povestea baii de bere

Primele bai de bere au inceput sa apara in Egiptul antic. Ne amintim de Cleopatra care se scalda in bere, profitand de proprietatile cosmetice si dermatologice ale acestui produs, pentru ca el contine ingrediente naturale, potrivit MSN.

In China antica, pentru tratarea bolilor, imbunatarirea imunitatii si pentru igiena personala, era folosita apa calda. Primele bai de bere au aparut acum aproximativ 2.000 de ani.

Baile in bere, inclusiv consumul ei, au fost mult timp utilizate in medicina traditionala. Bunicile si strabunicile noastre au recomandat dintotdeauna drojdia de bere ca remediu al anumitor boli, iar astazi este prezenta in medicina naturista.

Care sunt efectele terapeutice ale baii de bere

Baia de bere contine numeroase ingrediente care sunt de mult timp utilizate in medicina. Foloseste extrase naturale ce servesc la fabricarea berii cehe, de exemplu: drojdia de bere, anumite varietati de hamei din zona Zatec, daca tot vorbim de Cehia, malt si apa.

Iata efectele baii de bere:

  • intinerirea pielii;
  • aport de vitamine, de carbohidrati si de proteine;
  • efecte calmante asupra pielii, parului si muschilor;
  • reduce tensiunea musculara si stresul;
  • contribuie la regenerarea nu numai a corpului, dar si a starii de spirit;
  • imbunatateste circulatia sanguina;
  • ajuta la detoxifierea organismului prin eliminarea substantelor nocive;
  • este tratament simptomatic al durerilor de spate si articulare;
  • curata porii;
  • normalizeaza ritmul cardiac;
  • trateaza psoriazisul, acneea, celulita.

Traditia baii de bere s-a pastrat de-a lungul veacurilor. Se practica inca in Austria, Germania, Elvetia si in Republica Ceha. Singur, in doi, in grup, exista pentru toate gusturile, mai putin pentru toate buzunarele, piscine incalzite la 34 grade Celsius, cu 12.000 litri de apa si 300 litri de bere, ca la Starkenberger, o fabrica de bere din Austria.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#baia de bere, #efecte terapeutice, #traditie baie de bere, #practicarea baii in Austria , #tratament