Bradul, leac vesnic verde

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 08:46
7253 citiri
Bradul, leac vesnic verde

In credinta si traditia populara romaneasca, bradul era considerat copac sacru. In acelasi timp, insa, bradul are si alte calitati terapeutice deosebite, descoperite de oamenii muntilor care locuiesc in preajma padurilor de conifere, fiind un leac extrem de eficace in tratarea bolilor respiratorii.

In scopuri terapeutice, de la brad se folosesc mugurii care se formeaza primavara in varful crengutelor si au o culoare deosebita, de verde crud, catifelat, diferita de culoarea obisnuita a bradului.

Mugurii de brad mestecati in gura ca atare potolesc setea, dezinfecteaza gura, feresc de bolile de plamani, improspateaza respiratia, regleaza pofta de mancare.

Mugurii de brad au o insemnatate deosebita pentru pastrarea sanatatii oamenilor, dar si pentru tratarea unor boli de o gravitate deosebita, cum sunt bolile de plamani sau cele digestive.

O reteta foarte simpla de preparare a siropului de brad: intr-un borcan mare se pun straturi alternative de un kg muguri, un kg zahar. Ultimul strat sa fie zahar de grosimea unui deget. Borcanul se inchide bine, ermetic si se lasa la soare timp de 5, 10 zile pana cand se separa siropul.

Siropul se strecoara prin stoarcere cu tifon dupa care se fierbe cel mult zece minute. Apoi, asa fierbinte, siropul de trage in sticle, nu plastic, se inched ermetic si se pastreaza la loc racoros. Din acest preparat se iau zilnic cate doua, trei linguri inainte de mesele principale.

Peste doua linguri de muguri de brad se toarna 200 ml de apa fierbinte. Se lasa la infuzat 10, 15 minute dupa care se indulceste cu miere de albine. Se beau doua, trei cesti de ceai pe zi, dupa mesele principale, intr-o cura de trei, patru saptamani. Infuzia este recomandata in raceli si gripa, in bolile digestive, renale si nervoase.

Cu infuzie de muguri de brad se fac inhalatii pentru activarea circulatiei sangelui spre cap, dar si pentru inviorarea tenurilor obosite, lipsite de culoare.

Pentru oile slabite, ca sa le puna iar pe picioare, ciobanii pregatesc o infuzie din muguri de brad.

E recomandat ca persoanele depresive sa aiba in camera in care locuiesc crengute proaspete de brad pe tot parcursul anului. Aerul din camera va imprumuta putin din aroma si linistea padurilor de brad. Ganditi-va ca nu intamplator sanatoriile pentru refacerea sanatatii bolnavilor de plamani sau a celor bolnavi de nervi sunt asezate in preajma padurilor de brad.

Sa avem sanatate!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#paduri de conifere sanatate, #bradul boli de nervi, #siropuri naturale din muguri , #tratament