Cand poate deveni periculos ibuprofenul?

Vineri, 13 Mai 2011, ora 11:51
13714 citiri
Cand poate deveni periculos ibuprofenul?

Ibuprofenul este unul dintre cele mai consumate medicamente, fiind considerat destul de sigur pentru sanatate, fara efecte adverse majore. Totusi, exista anumite situatii in care acesta poate sa iti puna viata in pericol.

Potrivit Men's Health, daca ai suferit un atac de cord este bine sa stai departe de ibufrofen si alte medicamente din aceeasi clasa. Acestea pot provoca un alt atac de cord, prin urmare pot fi letale chiar in doze mici si administrate pe perioade scurte de timp.

Studiile conduse de Anne-Marie Schjerning Olsen, de la Spitalul Universitar din Copenhaga, s-au bazat pe date ale pacientilor din Danemarca. Astfel, cercetatorii au fost capabili sa observe ce s-a intamplat dupa ce aproximativ jumatate din populatia care suferise atacuri de cord (83.697 persoane) a beneficiat de prescriptii de NSAID.

Cu exceptia naproxen-ului (Aleve), toate aceste medicamente au crescut riscul unui nou infarct. Diclofenacul este cel mai periculos, aproape tripland riscul dupa ingerarea primei pastile. Ibuprofenul crestea riscul dupa ce era consumat zilnic timp de o saptamana, iar alte pastile deveneau periculoase dupa cateva luni de administrare.

Olsen spune ca doctorii ar trebui sa isi protezeje pacientii cu probleme la inima sugerandu-le alte tipuri de calmante, precum acetaminofenul (Tylenol), care nu face parte din NSAID, sau sa evite durerile prin mult sport si o dieta sanatoasa.

#ibuprofen sanatate, #ibuprofen precautii, #ibuprofen atac de cord, #diclofenac periculos , #tratament