Catina alba vindeca avitaminoza

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 10:48
9103 citiri
Catina alba vindeca avitaminoza

Avitaminoza se caracterizeaza printr-un deficit de vitamine in organism care duce la slabirea sistemului imunitar, fapt ce creste riscul aparitiei infectiilor si a imbolnavirilor dese.

Simptomele avitaminozei cuprind oboseala, iritabilitatea crescuta, moleseala, slabiciunea, capacitatea de munca scazuta, raceli frecvente.

Pe langa o alimentatie bogata in fructe si legume proaspete si cat mai putin sau deloc prelucrate termic, se recomanda catina alba, (desi are culoare galben portocalie) numita candva, in Asia, elixir al zeilor, datorita efectelor sale vindecatoare.

In compozitia sa catina cuprinde o gama variata de elemente necesare organismului ca vitaminele A, E, K, P, provitamina A, vitaminele din complexul B, minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu, betacaroten, pectina, celuloza, anumiti acizi grasi nesaturati.

Datorita compozitiei atat de bogate, catina alba este recomandata in numeroase afectiuni, una dintre acestea fiind avitaminoza. Catina se recomanda sa se consume proaspata dar acest lucru este posibil numai toamna, in lunile septembrie si octombrie, cand se recolteaza.

Una dintre alegeri ar fi ceaiul din catina alba. Fructele uscate pot fi procurate oricand, pe tot parcursul anului, de la plafar sau magazinele de produse naturiste devine cea mai buna alegere.

Peste doua linguri de fructe uscate si zdrobite se toarna un sfert de litru de apa clocotita si vasul se lasa acoperit timp de 20 de minute pentru ca apa sa extraga din fructe cat mai multe din elementele sala constituente, dupa care se strecoara si se bea, de preferinta, indulcit cu miere de albine. Se beau doua cani de ceai pe zi.

Siropul din catina se poate prepara toamna, in casa, si se pastreaza la rece, in camara sau la frigider. Fructele de catina se spala bine sub jet de apa, se lasa la uscat si apoi se pun intr-un borcan. Peste fructe se toarna miere de albine cat sa le cuprinda si se lasa la macerat 10, 12 zile dupa care se tine la rece.

Siropul poate fi consumat zilnic, preventiv si curativ, si in alte multe afectiuni cum ar fi bolile hepatice, hipertensiunea, ulcerul, reumatismul, ateroscleroza, afectiunile cardiovasculare, oculare, anemia, dermatozele, decalcifierea, spasmofilia, nevrozele si chiar in cancer, ca tratament adjuvant.

E recomandat ca preparatele din fructe de catina sa nu se comsume mai tarziu de ora cinci dupa amiaza deoarece prin compozitia sa catina are un puternic efect energizant si ar putea crea insomnie sau un somn agitat.

Mai multa atentie fata de felul cum ne alimentam si un plus de grija fata de noi insine ne pot ajuta sa ne bucuram de frumusetea anotimpului ce sta sa vine.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#catina alba avitaminoza, #ceai de catina, #catina miere albine , #tratament