Ce nu trebuie sa ascunzi de doctorul tau

Joi, 24 Februarie 2011, ora 11:30
3107 citiri
Ce nu trebuie sa ascunzi de doctorul tau
Foto: businessmagazin.ro

Atunci cand doctorul ne pune intrebari incomode, suntem tentati sa evitam adevarul. Dar trebuie sa stii ca prin sinceritate poti evita multe boli grave.

Autoarea unei carti despre relatia medic-pacient, Barbara Korsch ("The Intelligent Patient's Guide to the Doctor-Patient Relationship"), profesoara la o universitate de medicina din California, SUA, ne ofera cateva sfaturi utile in acest sens. Informatiile sunt oferite de MSNBC.

Unele detalii pe care le oferim doctorului ne pot salva chiar viata, este de parere ea. Este important sa ii spui doctorului tau daca ai luat pastilele pe care ti le-a prescris la vizita precedenta. Motivele ascunderii unor fapte sunt numeroase, dar unul des intalnit este acela ca te-ai simtit, oricum, mai bine.

Doctorul observa ca prezinti aceleasi simptome, insa. El iti va indica un alt tratament, probabil gresit. Cauza va fi data de informatiile gresite pe care i le-ai dat. Doctorul tau poate crede ca tratamentul precedent nu a dat rezultate bune.

Medicul trebuie sa stie, de asemenea, daca urmezi vreo cura de slabire. Dietele dure pot sa iti afecteze rinichii si inima. Atunci cand pune intrebari referitoare la viata sexuala a pacientului, el vrea sa afle posibile cauze ale unor boli. De exemplu, unele forme de papillomavirus pot duce la cancer de col uterin, in cazul in care nu se aplica un tratament corespunzator.

De la unii parteneri sexuali femeile pot lua herpes, acesta putand ramane in corp in stare pasiva si poate fi transmis copiilor pe care ii vor naste mai tarziu. El trebuie sa stie cati parteneri sexuali a avut pacienta si va sti daca exista un pericol. Medicul o poate ajuta, de asemenea, pe femeie sa aiba o viata sexuala mai buna prin administrarea unor tratamente pe baza de hormoni.

Foarte important este sa nu ascunzi bolile pe care cei din familia ta le-au avut. Unele se mostenesc si, daca stie ce boli au avut parintii tai, doctorul iti poate da o trimitere pentru analize detaliate specifice. Astfel, el te va ajuta sa previi afectiuni grave.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#doctor analize sanatate, #tratament pastile cura slabire, #sex viata sexuala cancer , #tratament