Ce sa nu-ti lipseasca din farmacia casei de sarbatori

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 13:41
4680 citiri
Ce sa nu-ti lipseasca din farmacia casei de sarbatori

Mai sunt putine zile pana la inceperea sarbatorilor de iarna si, pentru ca tot trebuie sa iesi sa faci aprovizionarea, n-ar fi rau ca pe lista de cumparaturi sa mai adaugi si numele catorva produse absolut necesare in perioada sarbatorilor cand pot sa apara unele mici disconforturi care sa-ti strice bune dispozitie specifica acelor zile.

Otetul de mere, folosit, de regula, la salate, cand nu ai lamaie in casa, poate fi un leac de neegalat la nevoie. Daca ai facut diaree bea, din ora in ora, cate un pahar de apa calda la temperatura corpului in care ai pus o lingura de otet de miere.

In caz de febra, dureri in gat, nas infundat, fa frectie cu otet de mere cald, pune-ti comprese cu otet de mere pe piept sau la gat, sau inhaleaza aburii fierbinti de la otetul fiert. Te vei simti indata mai bine si nu va fi nevoie sa apelezi la dulapiorul cu medicamente.

Ceaiul verde se recomanda in caz de balonare si constipatie. Se poate bea dimineata un ceai din doua pliculete de planta si dupa amiaza, pana in ora 4, un alt ceai, dintr-un pliculet. Pentru mai multa eficienta, ceaiul se bea indulcit cu miere de albine si cat se poate de fierbinte. Evita apa minerala care, consumata frecvent, constipa si baloneaza.

Galbenelele sunt recunoscute pentru tratarea bolilor de stomac si ficat dar si pentru cicatrizarea ranilor, avand un puternic efect antiseptic si antiinflamator. In acest caz, o cana de ceai de galbenele te-ar putea ajuta.

Infuzia de galbenele se prepara turnand o cana de apa fierbinte peste o lingurita de planta uscata si maruntita sau un plic de planta. Se acopera vasul pentru cateva minute, se strecoara, daca e nevoie, si se bea cald, de regula neindulcit, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10 - 15 minute. La nevoie se pot bea doua - trei cani de ceai pe zi.

Bitter-ul suedez, produs suta la suta natural, este un medicament care poate fi procurat de la farmacie, plafar sau de la magazinele de produse naturiste. Bitter-ul suedez poate fi folosit ca dezinfectant impotriva juliturilor, taieturilor, a furunculelor care au spart.

Daca te doare in gat, pune doua lingurite de bitter suedez intr-o cana de ceai, de preferat de galbenele, amesteca bine si fa gargara de cel putin trei ori pe zi. E recomandat ca ultima gura de ceai cu care se face gargara, sa se inghita.

Daca ai racit la burta si pierzi urina, dupa toaleta de seara, unge bine, cu bitter suedez, partea de jos a abdomenului, apoi acopera zona cu un prosop flausat si fixeaza cu chilotul. Se procedeaza asa trei sau cinci nopti la rand, chiar daca dupa a doua sau a treia oara vei constata ca problema s-a rezolvat.

In caz de stomac incarcat si balonari, folosind bitter-ul suedez, maseaza puternic lobii ambelor urechi, timp de trei sau cinci minute, apoi tamplele si fruntea. Datorita reactiei puternice pe care o va avea organismul, scapi imediat de aceasta situatie neplacuta.

Din cauza frigului si a umezelii, e posibil sa ai dureri de oase. Pentru un masaj, nimic nu e mai bun ca uleiul de masline, preparat special pentru masaj. O lingura de ulei de masline, luata seara, inainte de culcare, te va ajuta sa dormi mai bine dupa o masa copioasa.

Sa avem sanatate!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#ulei masline preparat masaj, #ceai galbenele sanatate, #otet de mere medicament, #bitter suedez raceala , #tratament