Colesterolul - O problema reala, pe care nu o constientizam

Luni, 04 Mai 2015, ora 08:00
16695 citiri
Colesterolul - O problema reala, pe care nu o constientizam

Colesterolul. O buna parte a populatiei asociaza colesterolul cu varsta inaintata si, prin urmare, multi oameni nu isi pun niciodata problema asupra nivelului acestuia in propriul organism. Altii, nici macar nu au informatii bine conturate asupra a ceea ce este, de fapt, colesterolul.

La nivel mondial, foarte multi tineri au un colesterol marit (peste 200 mg la decilitrul de sange), fara a fi constienti de riscul ridicat de a se confrunta cu diverse probleme cardiovasculare, atac cerebral sau atac de cord. Pe langa eliminarea fumatului si practicarea unui sport, o dieta sanatoasa poate fi un real ajutor cand este vorba de reducerea nivelului colesterolului marit.

Problema este ca, de cele mai multe ori, stilul dezordonat de viata, programul profesional foarte incarcat, stresul, timpul limitat pentru programarea sportului sau chiar a meselor regulate - toate acestea ii impiedica pe cei mai multi dintre noi sa adopte un stil de viata sanatos si o alimentatie corecta, din care organismul sa isi ia nutrientii de care are nevoie.

Colesterolul crescut nu produce simptome (nu este insotit de dureri de cap, greata, ameteala sau alt disconfort). Nivelul lui (normal sau crescut) se poate determina numai in urma analizelor de sange. In general, riscul unui colesterol mai mare este la persoanele supraponderale, sedentare, cu o alimentatie nesanatoasa (cu multe grasimi si putine legume si fructe), sau varstnice, insa si persoanele slabe sau tinere, cu greutate normala, pot avea aceeasi problema (colesterol crescut) fara macar sa o stie.

Conform statisticilor, aproape jumatate din populatia tarii se confrunta cu nivelul crescut al colesterolului, cauzele fiind variate (dieta, istoricul familial, cauze genetice, fumatul, stresul etc.). Tratamentul clasic alopat este, in general, efectuat cu ajutorul statinelor, care pot avea uneori reactii adverse destul de severe (tulburari de somn, pierderi de memorie, disfunctii sexuale, depresie, miopatii). S-a impus astfel necesitatea aparitiei unui tratament mai "bland", apeland la beneficiul suplimentelor alimentare.

Riscul colesterolului marit creste, in cazul femeilor, dupa menopauza. Deci, dupa 50 de ani, femeile tind sa aiba colesterolul mai mare decat barbatii de aceeasi varsta, si astfel, femeile prezinta riscul de a face o boala cardiovasculara cel putin la fel cu al barbatilor.

Si ereditatea influentiaza nivelul de colesterol din sange prin afectarea vitezei de productie si inlaturare din circulatie a acestuia. Astfel, exista hipercolesterolemia familiala, caracterizata prin nivele crescute de colesterol si LDL, si are drept consecinta aparitia precoce a bolii cardiovasculare. Este insa o boala rara.

Toti adultii in varsta de peste 20 ani trebuie sa-si determine profilul lipidic (colesterolul total, LDL colesterolul, HDL colesterolul, TG) cel putin o data la 5 ani. Daca valorile obtinute la prima determinare sunt anormale sau exista factori de risc cardiovasculari asociati, atunci dozarile trebuie facute mai des, la indicatia si sub controlul medicului.

Copiii care provin din familii cu risc crescut de boli cardiovasculare (parinti sau bunici cu colesterol crescut sau cu boli de inima la varste tinere, adica sub 55 de ani) ar trebui sa-si controleze nivelele de colesterol din sange.

Valorile normale ale colesterolului, pentru adulti au fost calculate astfel:

  • colesterol total < 200 mg/dl
  • LDL < 100 mg/dl
  • HDL > 60 mg/dl
  • TG < 150 mg/dl

Pentru copiii intre 4-19 ani, valorile normale sunt:

  • colesterol total < 170mg/dl
  • LDL < 110 mg/dl

In functie de factorii de risc asociati si de patologia fiecarui pacient, se stabileste un grad de risc, caruia ii corespunde o anumita "tinta", sau valoare considerata normala a colesterolului sau LDL-ului. Deci, nu exista o singura valoare normala a colesterolului sau LDL-ului!

Mentinerea colesterolului in limite normale se poate face si cu ajutorul alimentatiei, insa stilul de viata este cel care ne impiedica, de cele mai multe ori, sa optam pentru alimentele potrivite.

Laboratoarele Remedia vin in sprijinul tuturor celor care au colesterolul marit cu o formula unica pe piata, cu studii clinice proprii: Cholesterem - suplimentul alimentar destinat reducerii nivelului colesterolului din sange, in cadrul unei alimentatii echilibrate.

Laboratoarele Remedia si Centrul Medical Focus, din Bucuresti, au initiat un studiu clinic, pentru estimarea rezultatelor administrarii suplimentului alimentar natural Cholesterem pacientilor ce prezentau dislipidemii, ca o alternativa la tratamentul clasic alopat. In urma studiului s-a constatat ca, procentual, colesterolul total scade in urma tratamentului cu Cholesterem in medie cu 16%, variind intre 15,4% in cazul femeilor si 16,9% in cazul barbatilor.

Concluzia studiului clinic prezentat, este ca suplimentul alimentar natural-Cholesterem (in conditiile respectarii unui regim alimentar hipolipidic) administrat cate 4 comprimate pe zi, poate fi o alternativa naturala la tratamentul clasic alopat, avand avantajul eliminarii reactiilor adverse induse de substantele de sinteza.

Cholesterem este 100% natural, produs din Steroli vegetali, care contribuie la mentinerea concentratiilor normale ale colesterolului in sange, policosanol (din ceara de trestie-de-zahar), orez - rosu fermentat si coenzima Q10, care este un antioxidant puternic ce ajuta organismul impotriva imbatranirii, protejaza arterele prin scaderea nivelului colesterolului in sange, contribuie la sustinerea sistemului imunitar, stimuleaza metabolismul organismului si favorizeaza scaderea in greutate.

Mai multe detalii despre produs pe www.laboratoareleremedia.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#nivel colesterol tineri, #tratament colesterol ridicat, #tratament naturist colesterol, #Cholesterem Laboratoarele Remedia , #tratament