Cum interactioneaza tratamentele naturiste cu medicamentele

Luni, 10 August 2009, ora 08:29
6973 citiri
Cum interactioneaza tratamentele naturiste cu medicamentele
Foto: herbological.com

Tratamentele naturiste pot inlocui cu succes medicamentele, dar daca acestea sunt doar complementare, trebuie cunoscut modul in care ele interactioneaza cu medicamentele administrate si alimentatia.

Contrar opiniei generale, plantele au si ele efecte adverse, daca administrarea si dosajul sunt necorespunzatoare. Complet natural nu semnifica si in totalitate sigur au avertizat specialistii, citati de holisticonline.com.

Alcoolul interactioneaza cu orice tratament, fie ca este vorba de cel naturist sau medicamentos. Tratamentul uzual pentru astm interactioneaza si el intr-un mod nefavorabil cu plantele care trateaza aceasta afectiune.

Anumite alimente pot stopa efectul tratamentului medicamentos, prin continutul de vitamine si minerale. Spanacul, salata si broccoli sunt bogate in vitamina K si pot avea acest efect.

Pe masura ce tratamentele naturiste iau amploare, tot mai multi oameni opteaza pentru ele, fara a consulta specialistul. Urmarile nu sunt numai ineficienta tratamentului, dar si complicatiile care apar din cauza administrarii necorespunzatoare.

Batranilor, diabeticilor, persoanelor care au colesterolul ridicat sau probleme cu inima nu le sunt recomandate orice tratamente naturiste, pentru ca riscurile sunt majore.

Atentie sporita

Macesul, o planta folosita in medicina naturista pentru tratarea afectiunilor ficatului, nu trebuie administrat odata cu lanoxinul, un medicament recomandat in cazul insuficientei cardiace.

Cele doua pot interactiona in sensul scaderii bruste a tensiunii, deci evitati sa le combinati.

Ginsengul, usturoiul sau suplimentele pe baza de usturoi sunt eficiente pentru mentinerea tensiunii arteriale la o valoare normala. Nu sunt recomandate insa cand se urmeaza un tratament medicamentos cu anticoagulantul coumadin, pentru ca pot aparea sangerari necontrolate.

Tratamentul cu ginseng si cafeaua de dimineata pot provoca insomnii pe termen scurt si dereglari menstruale la femei pe termen lung. De asemenea, planta nu este recomandata femeilor insarcinate, pentru ca modifica lactatia.

Guarana, o planta tropicala recomandata in tratamentul naturist pentru stimularea digestiei, interactioneaza in sensul provocarii insomniilor, starilor de anxietate si atacurilor de panica, daca nu este intrerupt consumul de cafea in acest timp.

Digoxinul, recomandat pentru insuficienta cardiaca, nu este compatibil cu tratamentul naturist pe baza de lemn dulce, provocand importante carente de calciu.

Anumite sortimente de branza nu sunt compatibile cu antidepresivele. Pot provoca cresteri necontrolate ale tensiunii arteriale. Consumul de grefe blocheaza asimilarea suplimentelor de calciu si medicamentelor impotriva alergiilor.

Sucul de portocale nu este recomandat sa fie consumat impreuna cu medicamente care contin o doza importanta de aluminiu.

Laptele nu trebuie consumat daca urmam un tratament cu laxative.

Gratarul nu este recomandat persoanelor care urmeaza un tratament medicamentos impotriva astmului, iar rosiile nu sunt recomandate persoanelor care au migrene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tratament naturist riscuri, #interactiune tratament naturist, #medicamente tratament naturist , #tratament