Ziare.com

Cum scapi de tiuitul din urechi?

de Anca Serghescu
Marti, 22 Februarie 2011, ora 23:21

   

Cum scapi de tiuitul din urechi?
Tiuitul urechilor afecteaza cel putin o persoana din zece, conform statisticilor din Statele Unite, motiv pentru care cercetatorii testeaza mai multe posibile tratamente sau suplimente care sa rezolve aceasta problema.

Testele de pana acum au aratat ca magneziul ar putea fi raspunsul la aceasta problema, motiv pentru care, in luna martie, va demara un studiu in care voluntarii vor primi ori suplimente de magneziu (535 mg), ori o pastila placebo, scrie Daily Mail.

Cercetarile de pana acum au aratat ca un nivel prea mic de magneziu in organism poate duce la pierderea auzului, mai ales daca cel in cauza a fost expus zgomotului puternic. Adesea, tiuitul este acompaniat de pierderea partiala a auzului.

Tiuitul din urechi poate fi cauzat de o multitudine de cauze, cum ar fi infectiile la nivelul urechilor, reactiile adverse la unele medicamente (cum ar fi aspirina), presiunea arteriala mare. Si expunerea prelungita la zgomot poate avea aceasta urmare, iar muzicieni de marca, precum Phil Collins sau Eric Clapton, sufera de asa ceva.

Tiuitul poate afecta una sau ambele urechi si nu exista in prezent un remediu pentru acaesta suferinta. Cercetatorii cred ca magneziul, continut din plin de spanac, poate ajuta in acest caz. De retinut e insa faptul ca o doza prea mare poate avea efectul advers, putand cauza acelasi tiuit.

Alt posibil leac, suplimentul de antioxidantii

In cadrul unui studiu separat, in care voluntarii sunt fie tineri care folosesc MP3 player-ul, fie ofiteri in armata ori soldati NATO, toti expusi unui nivel mare de zgomot, se incearca si efectul beta-carotenului si Vitaminelor C si E.

Voluntarii, care aud bine, vor lua suplimentele timp de doi ani, urmand sa fie monitorizati in toata acesta perioada.

Studiile pe animale au aratat ca aceasta combinatie poate fi eficienta in protejarea auzului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 31471 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor