Cum tratezi degeraturile

Joi, 16 Februarie 2012, ora 15:38
45933 citiri
Cum tratezi degeraturile

Degeraturile sunt leziuni ale pielii provocate de expunerea prelungita la frig sau frig si vant, fara masuri de protectie. Cel mai frecvent afectate de degeraturi sunt degetele de la maini si de la picioare, nasul, urechile si obrajii.

Degeraturile usoare se manifesta prin mancarimi, umflaturi, piele de culoare galben-gri, fara dureri intense. In cazul degeraturilor profunde, leziunea se caracterizeaza prin plagi groase, reci, de culoare rosu-aprins si foarte dureroase la atingere. In aceasta situatie, trebuie consultat medicul imediat.

Daca pe timp rece lucrezi afara ori, din anumite motive, esti obligat sa stai mai mult afara, in ger si vant, e bine sa stii ce trebuie sa faci. Misca-te continuu, roteste-ti bratele de sus, din umeri, fa miscari cu palmele asemanatoare aplauzelor, misca-ti degetele de la maini si de la picioare. Nu sta pe loc, mergi, nu astepta in statie un autobuz despre care nici macar nu stii daca a putut porni de la capat de linie.

Persoanele nevoite sa stea mai mult afara trebuie sa evite consumul de alcool si tutun care produc o mai mare pierdere de caldura chiar daca, pe moment, se pare ca au effect benefic. Alimentatia poate influenta capacitatea de a rezista vremii reci de afara. Astfel, se recomanda preparatele din cereale integrale fierte, fructele oleaginoase, ca alunile si nucile, uleiul de masline, legume care incalzesc precum ceapa, usturoiul, hreanul, ardeiul iute, apoi varza, telina, morcovii, ridichile.

Lichidele consumate, apa sau ceai, sa fie calde, la temperatura corpului si nu fierbinti pentru ca, ulterior, fierbintele provoaca o racire si mai accentuate a corpului.

Si daca totusi degeratura s-a produs, pentru reincalzirea extremitatilor afectate sa se foloseasca apa nu mai calda decat temperature corpului. Apa fierbinte pentru reincalzirea brusca a extremitatilor poate agrava leziunile existente si genereaza dureri greu de suportat.

Degeraturile usoare pot fi tratate si acasa folosind leacurile traditionale, dar cu foarte mare atentie. Astfel, uleiul de catina se foloseste atat intern cat si extern. Aplicat pe zona afectata, uleiul de catina contribuie la regenerarea celulelor. Inainte de fiecare masa se ia, zilnic, cate o lingurita de ulei de catina amestecat cu putina miere de albine.

Unguentul cu propolis se aplica pe portiunea afectata de trei ori pe zi. Are cicatrizant si previne infectiile. Intern, se ia tinctura de propolis. Trebuie stiut ca tinctura de propolis nu se dizolva in lichid, asa ca puneti picaturile pe o bucatica de paine ori zahar. Atentie, propolisul pateaza.

Cu infuzia de galbenele se pot face spalaturi locale. Se toarna un sfert de litru de apa fierbinte peste o lingura de planta uscata si se lasa la infuzat o jumatate de ora. Pe zonele afectate se pot pune si comprese cu tinctura de galbenele, diluata cu apa fiarta si apoi, racita. Intern se pot bea doua, trei cani de ceai de galbenele pe zi. Principiile active continute de galbenele stimuleaza circulatia sangelui, la nivelul tesuturilor, grabind, astfel, vindecarea.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#degeraturi picioare, #membre degerat, #tratament degerat, #alimentatie iarna , #tratament