Cum tratezi natural raceala, ca pe vremea buncii

Sambata, 29 Noiembrie 2014, ora 18:30
10950 citiri
Cum tratezi natural raceala, ca pe vremea buncii
Foto: LeMagFemmes

De multe ori am trait experienta neplacuta de a fi nevoiti sa asteptam multe ore in frig sau, si mai rau, intr-un curent de nedescris. Ne ingrozim la gandul ca ne imbolnavim, deoarece organismul slabit devine usor prada virusurilor si bacteriilor.

Suntem in fata unei raceli subite si am dori sa ne tratam, cat mai natural posibil. Am auzit cu totii de beneficiile plantelor, mierii sau ale citricelor. Dar, din cand in cand, mai tragem cu ochiul la retetele bunicii, care s-au dovedit eficiente de-a lungul anilor si pe care le puteti testa, potrivit Le Mag Femmes.

Grogul fara alcool

Pentru a ne incalzi organismul in profunzime si a-l intari cu vitamine, putem prepara o cana de grog fara alcool.

Mai exact, se toarna intr-o cana apa fierbinte peste o lingura de miere, amestecand bine, apoi adaugam zeama de la o jumatate de lamaie, doua cuisoare si scortisoara. Rezultatul va fi optim.

Remedii naturale pentru a veni de hac gripei si racelii

Branzeturile cu mucegai

Poate nu stiati ca branzeturile cu mucegai sunt antibiotice naturale. Au particularitatea de a prezenta niste niste puncte albastre care nu sunt altceva decat culturi de Penicillium.

Produsele apicole

Laptisorul de matca, propolisul si polenul au rolul de a ne ajuta sa trecem mai bine sezonul rece. Din pacate, propolisul, ale carui proprietati antiinfectioase sunt foarte importante, este mai putin folosit de catre multi dintre noi.

7 plante si condimente care sa te incalzeasca iarna aceasta

Ar fi foarte bine sa avem un flacon de tinctura de propolis in casa, cand ne-a cuprins frigul sau am intrat in contact cu o persoana bolnava. Punem trei picaturi pe limba, inainte de a merge la culcare.

Usturoiul si ceapa

Bogata in oligoelemente cu rol de intarire a sistemului imunitar, ceapa este un excelent aliat al organismului. Se poate prepara o supa de ceapa sau pur si simplu punem ceapa tocata la meniurile obisnuite.

Usturoiul, prin actiunea sa bactericida, are efect dublu asupra sistemului imunitar. Poate fi utilizat crud sau strivit intr-o salata.

Ce trebuie sa consumi ca sa tii raceala departe

Infuziile din plante

Frunzele uscate de cimbru sau menta sunt antiseptice naturale cu proprietati stimulatoare. De asemenea, contribuie la imbunatatirea tonusului.

Adaugata ceaiului verde indulcit cu miere, menta ne ofera o bautura fierbinte, delicioasa, care ne ajuta sa facem fata daca racim. Cimbrul contine timol, un ulei esential, foarte eficace atunci cand tusim.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#remedii naturale raceala, #tratament natural raceala, #medicina naturista raceala , #tratament