Frumusete si sanatate cu ulei de ricin

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 23:36
25970 citiri
Frumusete si sanatate cu ulei de ricin

Ricinul (Ricinus communis) este o planta anuala care, datorita frunzelor, mari si crestate adanc, se mai numeste Palma lui Christos, Arborele crucii sau Arborele minune.

In India si Africa, ricinul se prezinta sub forma unui arbore inalt de pana la 15 metri. La noi, se cultiva, mai ales, in partea de sud a tarii unde clima este mai blanda, ca planta oleaginoasa si, uneori, ca planta decorativa.

Din semintele de ricin se extrage uleiul care contine ricina, o substanta cu efect purgativ. Primii care au extras uleiul din ricin au fost egiptenii, cu mai bine de 6.000 de ani in urma.

Despre uleiul de ricin mai toata lumea stie ca intern, este folosit ca purgativ si laxativ, cate o lingura pe zi, dimineata. De asemenea, este eficient impotriva viermilor intestinali, cate doua linguri pe zi, dimineata, pe nemancate, timp de sapte zile.

In zonele de ses din partea de sud a tarii, ricinul se cultiva pe langa casa, in primul rand pentru frunzele mari care placeau viermilor de matase, dar si pentru uleiul extras din semintele lui, folosit la gatit cat si ca leac deoarece se stia ca uleiul folosit extern, pentru piele, intinereste, curata si regenereaza.

Uleiul de ricin vindeca mai repede bontul ombilical al nou-nasutului daca este uns zilnic. Hemoroizii externi dispar daca sunt unsi cu ulei de ricin. O picatura de ulei de ricin pusa in ochi vindeca iritatiile.

Ranile se vindeca mai repede daca, dupa ce au fost dezinfectate, se pun pe ele doua, trei picaturi de ulei de ricin. Amestecat cu putin gaz lampant si rom, uleiul de ricin te scapa de chelit. Se fac frectii ale scalpului, in fiecare seara, timp de cateva saptamani.

Daca se foloseste regulat, uleiul de ricin este eficient impotriva acneei. Inainte de culcare se spala fata cu apa calda sau se pune pe fata o compresa cu apa calda ca sa se deschida porii, dupa care se maseaza fata si se lasa asa peste noapte. Dimineata se spala fata cu apa din abundenta si sapun.

Petele colorate de pe piele, cauzate de afectiunile hepatice, dispar daca, timp de cateva saptamani, se maseaza zilnic, zona afectata, timp de 15, 20 de minute cu ulei de ricin. Alunitele dispar, ca si cum nici nu ar fi existat vreodata daca, timp de cateva luni, sunt unse, zilnic, cu ulei de ricin.

Uleiul de ricin, bogat in omega3, asigura hrana necesara parului. Se recomanda masaje regulate la radacina parului care pot duce la regenerarea firului de par si imbogatirea in nutrientii necesari.

Uleiul de recin este, de asemenea, un remediu excelent impotriva bataturilor si a calcailor crapate. Se maseaza picioarele in fiecare seara dupa care se pun ciorapi de bumbac pana a doua zi, pentru a-i da timp uleiului sa intre in piele.

Uleiul de ricin poate fi procurat de la farmacie, plafar ori magazinele de produse naturiste.

Sa avem sanatate!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#ulei ricin piele sanatoasa, #ulei de ricin acnee, #ulei ricin remedii populare , #tratament