Greseli in ceea ce priveste medicatia

Marti, 27 Iulie 2010, ora 21:38
4006 citiri
Greseli in ceea ce priveste medicatia

Cu siguranta ai exagerat si tu cu calmantele, laxativele ori ai luat medicamente care interactioneaza cu alte tratamente pe care le luai concomitent. Automedicatia este periculoasa, dar daca tot vrei sa iei o pastila, ai fi surprins cate informatii folositoare gasesti pe eticheta.

Sedative daca ai arsuri la stomac Indiferent ca este vorba despre Valium, Xanax sau Halcion, ar trebui sa stii ca riscul de a avea arsuri la stomac creste cu 50%, conform Reader's Digest. Daca te confrunti deja cu aceasta problema inainte de a apela la aceste medicamente, ar trebui sa le ocolesti, intreband medicul ce alternative de medicatie ai.

Medicamente anti diaree daca ai febra Daca ai diaree, niciodata nu te trata acasa singur, mai ales daca ai si febra. Poate fi vorba despre o infectie, asa ca un telefon dat medicului de familie este cel mai indicat.

Aspirina, luata zilnic, nu este pentru toata lumea Aspirina, mai ales luata zilnic, nu este pentru toata lumea, ea putand cauza hemoragii interne, la nivelul stomacului. Aspirina este recomandata doar celor cu un risc mare de atac cardiac sau cerebral. In plus, femeile nu au atat de mult de castigat de pe urma aspirinei comparativ cu barbatii.

Sa renunti brusc la medicamentele anti anxietate Daca iei tratament pentru starile de anxietate de multa vreme, nu renunta abrupt. Vorbeste cu medicul in asa fel incat sa renunti treptat sau dozele sa fie micsorate. Altfel, ai putea suferi complicatii extrem de grave.

Antibiotice vechi pentru infectii noi Chiar daca antibioticele nu au expirat, e gresit sa le folosesti in cazul unei noi infectii. In primul rand, ele ar fi trebuit sa se termine odata cu vechea infectie. In plus, multe dintre antibiotice sunt destinate unei anumite tipuri de infectii. Luand un antibiotic dupa ureche, nu faci decat sa te alegi cu o bacterie si mai rezistenta, facand tratamentul potrivit, prescris ulterior, si mai putin eficient.

Calciul pe stomacul gol Calciul este unul dintre suplimentele care trebuie luate dupa o masa sau gustare, pentru ca doar mancarea poate face ca in stomac sa se produca un tip de acid, necesar absorbtiei de calciu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#medicamente interactiuni, #calciu stomac gol, #aspirina contraindicatii, #medicamente contraindicatii , #tratament