Mergi la salina chiar in Bucuresti - Doza de sanatate Ziare.com

Joi, 19 Iulie 2012, ora 12:26
28376 citiri
Mergi la salina chiar in Bucuresti - Doza de sanatate Ziare.com

Sarea este o mina de aur pentru om, prin salinoterapie putandu-se rezolva o multime de afectiuni ale tractului respirator si nu numai.

Pana nu demult, orasenii erau nevoiti sa calatoreasca zeci sau sute kilometri pentru a ajunge la o salina precum este cea de la Slanic Prahova, iar acolo sa cheltuiasca bani pe cazare si mancare pe perioada de timp necesara tratamenului.

Acum, insa, ei pot ramane in orasele lor, sa mearga in continuare la serviciu, sa isi desfasoare activitatile zilnice, iar cand vor sa se bucure de aerul sarat si sa citeasca o carte, sa isi petreaca o ora pe Internet sau chiar sa lucreze la un proiect, trebuie doar sa se duca intr-o salina creata artificial.

Salina de suprafata cu sare naturala - Inventie romaneasca brevetata

Spre exemplu, Salinele Roman se afla nu departe de centrul Bucurestiului si reprezinta una dintre putinele astfel de centre de suprafata din Romania create de om, dar cu sare naturala, adusa de la adancime, de la Slanic, netratata si nealterata prin procedee care i-ar putea strica compozitia.

Procedeul este brevetat, fiind inventia unui roman, Nelu Stefan Roman (brand si brevet OSIM nr. 11a/2005). Astfel, beneficiile asupra sanatatii sunt demonstrate stiintific.

Sarea este o substanta atat de complexa incat contine 37 de elemente chimice, printre care iodul, magneziul, calciul, fierul, potasiul, sulful, sodiul, seleniul, litiul sau manganul.

"Un studiu efectuat pe 2.500 de pacienti cu probleme respiratorii tratati la salina de suprafata de la Targu Mures arata o ameliorare a simptomelor acestora cu aproximativ 87%, la fel ca intr-o salina naturala de adancime", se arata pe site-ul oficial al Salinelor Roman din Capitala.

Cum a fost creata si cum este intretinuta

In incaperile salinei artificiale de pe strada Dr. Pasteur, pe pereti, sunt lipite blocuri de sare cioplite din salina, cu o grosime de aproximativ 20 de centimetri, fiind folosite in total aproximativ 20 de tone. Astfel, aerul din interior are suficienti aerosoli salini incat tratamentul sa nu dureze extrem de mult timp.

Fantana din interior are si ea rolul ei, spargand ionii de sare si mentinand o umiditate propice.

Rezervele de sare din interior nu se schimba timp de 50 de ani, dar asta nu inseamna ca aceasta isi pierde din eficienta. Are capacitatea de a se purifica singura, actionand ca un dezinfectant. Doar cateodata se sterge usor pentru a se lua depunerile albe de la suprafata.

Salina nu beneficiaza de incalzire iarna sau aer conditionat vara, caci acestea ar schimba umiditatea din interior, dar temperatura interioara nu este niciodata insuportabila. Incinta poate gazdui cel mult 15 persoane deodata, asa ca mai ales in weekend, atunci cand programul este mai scurt si toata lumea este libera, este nevoie de programare pentru a te asigura ca vei avea loc.

Ce boli pot fi tratate in salina

Sunt vizate in principal bolile aparatului respirator, de la nas pana la plamani. Sunt eliminate focarele de infectie, afectiunile respiratorii si ORL sunt ameliorate si chiar vindecate, creste imunitatea, se poate scapa de sforait si sunt prevenite gripele si racelile. Si de alergii se poate scapa sau se poate capata rezistenta la ele, curatandu-se caile respiratorii. Fumatorii pot scapa de depunerile cauzate de viciu.

Salina are efecte benefice si pentru piele, mineralizand si hidratand celulele, astfel incat acestea se pot regenera mai bine si se previne imbatranirea prematura.

Cei mai multi clienti, asa cum spun cei de la Salinele Roman, sunt copiii, care se confrunta cu fel de fel de rinite, sinuzite, astm sau bronsite. Micutii scapa treptat de toate aceste probleme si capata un sistem imunitar puternic, care ii va ajuta mai tarziu in viata sa ramana sanatosi.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a intra in salina

In primul rand iti trebuie o trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, care sa aiba atasata si dovada ca nu suferi de boli contagioase, care ar putea sa-i afecteze pe ceilalti clienti.

Nu este indicat sa intre in salina nici persoanele cu hipertiroidism, femeile insarcinate, cei cu epilepsie, afectiuni neurologice, hipertensivii.

Preturi

Preturile difera de la fiecare tip de client in parte, adultii dand 18 lei pe sedinta, pensionarii, elevii si studentii 13 lei si copiii sub 10 ani 9 lei.

Abonamentele sunt mai avantajoase, avand reduceri. De exemplu, adultii dau pentru 18 sedinte 250 de lei, pensionarii studentii si elevii 180 de lei, iar copiii sub 10 ani 130 de lei.

Cei mai multi clienti spun ca semne evidente de vindecare se vad dupa primele 7-8 sedinte, dar altii isi simt nasul desfundat si o stare de spirit mai buna chiar dupa prima sedinta. Sunt indicate 4 serii de tratament (o serie avand 18 sedinte) pe an pentru mentinerea unei stari de sanatate bune.

Sedinta dureaza fix o ora.

Facilitati in salina de suprafata

In salina ai Internet wireless, asa ca poti naviga pe Internet pe calculator in timp ce inspiri linistit aerul binefacator. Poti intra cu ziare, reviste, iar cei mici isi pot aduce jucarii. Ei sunt incurajati sa se joace si cu sarea de pe jos, pentru a inhala aer cu o salinitate mai ridicata.

In plus, spre deosebire de salina de adancime, faci economie de timp, pentru ca aici stai o ora in loc de 4 (salinitate mai crescuta), este mai ieftin, iar confortul este crescut (18 - 22 grade Celsius, fata de 7-15 grade Celsius).

Alte saline artificiale

Tot in Bucuresti mai poti merge la salinele Harmony, unde preturile pe sedinta variaza intre 12 si 19 lei, in functie de categoria de varsta a clientului, iar la Saratica, o alta salina artificiala, dai intre 10 si 18 lei pe sedinta. Si in salina Marasesti te vei simti confortabil.

Salina "Marea Neagra", din Constanta, este singura de acolo cu brevet de inventie, la fel ca Salinele Roman, ceea ce inseamna ca mediul salinei este natural, iar sarea in sine este cioplita din saline de adancime.

Prima salina terapeutica de suprafata din lume a fost realizata de Nelu Stefan Roman, in 2005, la Targu Mures. El sustine ca numai acest tip de saline ajuta cu adevarat oamenii, caci numai sarea prelevata din salinele de adancime, netratata, este cea cu adevarate efecte terapeutice.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#salina artificiala Capitala, #salina artificiala Bucuresti, #Salinele Roman Capitala tarife, #salina sanatate boli, #boli tratate salina , #tratament