Mituri despre sanatatea copiilor

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 18:06
2654 citiri
Mituri despre sanatatea copiilor

Pentru un parinte, nimic nu este mai inspaimantator decat imbolnavirea unui copil. Sunt o gramada de sfaturi care iti stau la indemana, dar nu toate sunt atat de folositoare pe cat ai crede.

Iata cateva mituri legate de ingrijirea unui copil bolnav, iar Reader's Digest iti spune daca sunt adevarate sau nu.

Mit 1: Este sanatos si eficient sa iti tratezi copilul alternativ cu ibuprofen si acetaminofen (paracetamol) pentru a reduce febra.

Adevarul: De multe ori febra nu reprezinta un dusman pentru copilul tau, ci este doar o reactie normala la infectia din organismul acestuia. Este bine sa fie monitorizata, dar este mai bine sa te concentrezi mai degraba pe comportamentul lui decat pe temperatura.

Mit 2: Remediile pentru tuse si raceala date de la farmacie sunt complet inofensive si ajuta copiii sa se insanatoseasca mai repede.

Adevarul: Aceste medicamente nu sunt bune sub nicio forma pentru copiii mai mici de 4 ani si de multe ori este mai bine sa lasi raceala sa se vindece de la sine decat sa gresesti dozajul si sa ii dai prea multe substante.

Mit 3: Remediile naturale, precum echinaceea, sunt sanatoase si sigure pentru copii.

Adevarul: Prea putine pastile create din elemente naturale au fost testate pentru a fi sigur ca toate sunt inofensive.

Mit 4: Daca ii dai copilului multe vitamine, il pazesti de raceala.

Adevarul: Vitaminele il pot ajuta pe micut sa reduca un anumit deficit al unui nutrient, dar studiile au aratat ca in niciun caz un mega-dozaj de vitamine nu il va feri de raceala. Unele dintre ele sunt chiar toxice in cantitati prea mari.

Mit 5: Toate infectiile de ureche trebuie tratate cu antibiotice.

Adevarul: Aproximativ 80% dintre infectiile de la nivelul urechii trec de la sine, fara antibiotice. Este bine sa eviti pe cat posibil antibioticele.

Mit 6: Hraneste copilul cat mai bine cand este racit.

Adevarul: Acest lucru este cat se poate de real. Cand este bolnav, cel mic are nevoie de nutrienti, asa ca ii poti oferi supe si sucuri proaspete de fructe daca refuza hrana solida.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#copil medicamente, #copii raceala, #sanatate copii, #tratament copii mici, #antibiotice copii, #pastile copii, #febra copii , #tratament