Ziare.com

O noua metoda de a trata migrenele

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 08:32

   

O noua metoda de a trata migrenele
Cei care au probleme cu durerile de cap cronice si nu isi pot defasura bine activitatile zilnice au acum o noua speranta. Specialistii americani au gasit o noua metoda de a le trata, care consta in implantarea unui mic dispozitiv.

Cu doi ani in urma, medicii americani au implantat unei paciente, Alice Jowers, un dispozitiv de mici dimensiuni sub pielea capului, pentru a o ajuta sa scape de migrenele chinuitoare, scrie CBS News.

Castiguri, dar si dezavantaje

In momentul in care simtea durerile de cap, ea actiona un dispozitiv pe care il avea atasat de corp, acesta trimitand un semnal electric la un anumit nerv din creier. Rezultatele obtinute au fost imbucuratoare.

Acesta este primul tratament care promite rezultate bune impotriva migrenelor cronice, spun specialisiti. In urma aplicarii acestei tehnologii s-a constatat o reducere a intensitatii durerilor de cap cu peste 70%.

Coordonatorul cercetarii, doctorul Billy Huh (Universitatea din Texas, SUA), spune ca rezultatele au schimbat viata unora dintre pacientii sai.

Expertii au constatat insa ca tratamentul nu functioneaza pentru toti pacientii cu migrene cronice si pot aparea chiar unele complicatii, in anumite cazuri. Dispozitivul poate cauza infectie, iar electrozii se pot muta in alte locuri fata de cele in care sunt implantati.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1440 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor