(P) Sute de pacienti din tara si strainatate ajung la Clinica Optisan pentru tratarea ambliopiei si strabismului

Advertorial
Miercuri, 14 August 2019, ora 15:05
56541 citiri
(P) Sute de pacienti din tara si strainatate ajung la Clinica Optisan pentru tratarea ambliopiei si strabismului

Pacientii cu ambliopie (ochi lenes) si strabism gasesc la Clinica Optisan din Zalau o metoda unica si eficienta de tratament. Dupa 10 ani de studiu si munca, Dr. Alexandru Dimitriu a reusit sa faca vizibila terapia vizuala in Romania si Europa.

Am auzit despre Clinica Optisan de la un prieten. E bucurestean de-al meu si intr-o zi l-am auzit ca pleaca la Zalau la Clinica Optisan cu copilul, pentru ca doar acolo exista o metoda de tratament pentru recuperarea vederii ochiului lenes.

M-a intrigat povestea prietenului meu. Sa plece din Bucuresti tocmai la Zalau? Insa, plecarea lui cu copilul la Zalau si intalnirea cu Dr. Alexandru Dimitriu si echipa sa au fost de bun augur pentru viitorul copilului prietenului meu.

Terapia inceputa la clinica, sub directa supraveghere a specialistilor clinicii si continuata la domiciliu a dat rezultatele pe care nu le mai asteptau.

Toti medicii oftalmologi la care mai fusesera, in Bucuresti, Constanta, Turcia etc. i-au spus prietenului meu ca la varsta de 16 ani a copilului nu se mai poate face nimic. Ambliopia (ochiul lenes) este incurabila dupa varsta de 7-8 ani.

Norocul prietenului meu a fost ca este un tip incapatanat si perseverent. Nu a acceptat ca viitorul copilului sau sa fie compromis de o problema de vedere considerata incurabila. Si-a zis - mai, medicina a evoluat, deci trebuie sa gasesc o metoda de tratament. A cautat si a gasit! Da, tocmai la Zalau, la Clinica Optisan, fondata si condusa de Dr. Alexandru Dimitriu.

http://www.optisan.ro/

Cum spuneam, m-a intrigat succesul Clinicii Optisan in tratamentul ambliopiei si, fiind si eu o fire curioasa si interesata mai ales de oamenii de succes, oamenii destepti si perseverenti din tara asta, am inceput documentarea.

Primul lucru pe care l-am facut a fost sa dau un telefon la Clinica. Am reusit sa stabilesc si o intalnire cu Dr. Alexandru Dimitriu, asa ca am plecat la drum spre Zalau, Salaj. Un drum de aproape 600 km, dar ce mai conteaza distanta pentru un documentarist curios?

La Zalau, la poalele Muntilor Meses, Clinica Optisan primeste zilnic pacienti din Romania si Europa

Am ajuns la Zalau dimieata. Un oras cochet si linistit la poalele Muntilor Meses. Am plecat spre Clinica Optisan desi era inca devreme pentru intalnirea cu domnul doctor, dar m-am gandit sa ajung mai devreme pentru a putea observa spiritul si atmosfera acestui loc.

La intrarea in Clinica am fost intampinat de un zambet cald. Am observat intai zambetul si apoi pe domnisoara de la receptie. Am stabilit ca aveam o intalnire cu domnul doctor, mi-a spus ca dansul este in programul de consultatii si va mai dura, insa am fost invitat sa ocup loc, sa servesc o cafea sau un ceai.

Hmm! Sunt intr-o clinica, m-am intrebat? Da! Eram intr-o clinica oftalmologica, pentru ca in jurul meu, in sala de asteptare erau pacienti, in general copii si adolescenti care asteptau sa ajunga in cabinetul doctorului Dimitriu sau in cabinetele de investigatii pentru diferite testari.

Parintii acestor copii discutau, parca erau prieteni de o viata, desi mi-am dat seama in scurt timp ca unii erau din Botosani, altii din Bucuresti, unii din Timisoara, Oradea si altii din Germania.

Da, venisera pentru aceeasi problema la Clinica Optisan - Ambliopia! Si toti aflasera prin alte parti, de la alti doctori, ca trebuie sa se resemneze pentru ca dupa 7 ani nu mai exista tratament. Cu toate acestea, ei au ajuns la Zalau pentru ca citisera sau auzisera de metoda de terapie dezvoltata de dr. Alexandru Dimitriu.

Unii dintre pacientii din sala de asteptare erau pacienti vechi, care au inceput de ceva vreme protocolul de recuperare a vederii prin aceasta metoda, altii erau pacienti la prima consultatie. Va dati seama, ca ultimii erau cei care puneau zeci de intrebari, iar primii erau bucurosi sa le raspunda.

Din raspunsurile pacientilor vechi am aflat ca aici, la Clinica Optisan si la Zalau, se simt ca acasa. Sau, hai, ca intr-o vacanta pe care abia o asteapta. Ei stiu ca Nicoleta ii intampina mereu cu zambetul pe buze, ca doamna dr. Tatiana le pregateste inclusiv jucarii si ca doamna Daniela ii asteapta in cabinetul de terapie cu tot felul de surprize si concursuri. Dar ei abia asteapta sa intre la domnul dr. Alex (asa ii spun pacientii doctorului Dimitriu).

Chiar daca pacientii noi din sala de asteptare au venit cu sperante mari la Clinica Optisan, dupa discutiile din sala de asteptare sperantele lor au crescut exponential.

Dr. Alexandru Dimitriu - entuziasm, perseverenta si dorinta de a dezvolta concepte noi in terapia vizuala

Am parasit sala de asteptare a Clinicii Optisan si am fost condus in cabinetul doctorului Dimitriu. Cu o strangere ferma de mana si cu un zambet larg m-a invitat sa incepem discutia.

I-am spus sincer ca am fost intrigat de subiectul clinicii din Zalau care face terapie vizuala si ajuta copii, adolescenti si adulti sa isi recupereze vederea. A zambit si mi-a spus, ca el nu face minuni, ca aplica doar niste principii stiintifice bazare pe cercetari in neuro-oftalmologie si neurostiite legate de neuroplasticitate cerebrala.

Diferenta fata de altii o face ca el nu a putut accepta ca ambliopia este incurabila dupa varsta de 7 ani atata timp cat neurologii, oftalmologii si psihologii au publicat cercetari care demonstreaza faptul ca neuroplasticitatea cerebrala exista si la varsta adulta. Tratamentul ambliopiei si recuperarea vederii ochiului lenes se bazeaza tocmai pe existenta acestei neuroplaticitati, adica capacitatea creierului de a forma noi conexiuni.

Povestea dezvoltarii unei metode eficiente de terapie vizuala pentru recuperarea vederii in ambliopie a inceput in urma cu 10 ani. Doctorul Dimitriu a pornit atunci o lupta cu vechile concepte, a studiat, a muncit si a incercat diferite tehnici de terapie vizuala.

Dupa sute de pacienti consultati, investigati si tratati au venit si rezultatele. Dupa 10 ani de munca si studiu, metoda de terapie vizuala a fost perfectionata si este astfel unica in Romania si Europa.

Metoda se bazeaza pe principiile clasice ale terapiei ortoptice insa are o abordare moderna prin exercitii computerizate care se fac pentru inceput in clinica, sub atenta supraveghere a echipei sale de specialisti, si continua la domiciliul pacientului.

Toata munca asidua din ultimii ani, cu suisuri si coborasuri, cu momente in care a vrut sa renunte, dupa care au venit momentele de si mai mare inversunare pentru dezvoltarea terapiei vizuale, ii aduc astazi doctorului Alexandru Dimitriu satisfactii profesionale deosebite.

Pacientii ajunsi la Clinica Optisan din intreaga tara (pentru ca nu exista judet din care sa nu ajunga aici cativa pacienti) si rezultatele obtinute de ei dupa cateva luni de terapie sunt factorii care il determina sa merga mai departe si sa extinda eficienta terapiei vizuale si in alte domenii.

Mai mult, in ultimul an, dupa ce la Zalau au ajuns si pacienti din Suedia, Germania, Spania, Marea Britanie, Franta, Italia si Serbia, pe langa satisfactia profesionala a crescut si dorinta de a afla alte si alte noutati despre terapia vizuala si despre modul in care este folosita in lume. De aceea, si-a luat echipa si impreuna au plecat in SUA, unde au participat la cel mai mare congres anual de terapie vizuala, care s-a desfasurat anul acesta in Kansas City, Missouri.

Dr. Dimitriu mi-a mai spus ca a fost placut surprins de felul in care a fost primita echipa Optisan de catre specialistii americani. Au discutat despre metoda lui de terapie, depre terapia vizuala in SUA, despre faptul ca, din nefericire europenii nu folosesc terapia vizuala desi aduce beneficii imense in numeroase afectiuni, nu doar in ambliopie (ochi lenes).

Odata cu vizita in SUA si participarea la congresul anual de terapie vizuala, calea spre afirmarea internationala a fost deschisa. Azi, Clinica Optisan este recunoscuta de personalitati in domeniul terapiei vizuale precum Dr. Robert Sanet, Dr. Barry Tannen, Dr. Paul Harris, Dr. Robin Lewis si altii, care au fost bucurosi sa colaboreze cu Clinica Optisan pe toate planurile.

Dr. Dimitriu si echipa sa au analizat impreuna cu specialistii americani situatia terapiei vizuale la nivel mondial si a primit sprijin in dezvoltarea acestui domeniu de pionierat in Romania si Europa. Studiile si experienta doctorului Dimitriu au fost recunoscute si apreciate iar viitorul se arata plin de sperante pentru binele pacientilor.

http://www.optisan.ro/testimoniale/

Tulburarile de vedere si cele de invatare tratete prin terapie vizuala

Cu toate ca intalnirea mea cu dr. Alexndru Dimitriu se apropia de sfarsit nu am putut sa nu ii adresez cateva intrebari despre celelalte domenii in care foloseste terapia vizuala.

Mi-a spus ca discutiile cu colegii sai americani si rezultatele obtinute cu pacientii tratati la Clinica sa i-au dat o si mai mare determinare de a schimba cutumele legate de eficienta terapiei vizuale.

Din statistica sa aferenta ultimilor 3 ani, 98% dintre pacientii care i-au cerut ajutorul si-au recuperat vederea. Unii au recuperat mai mult, altii mai putin, in functie de gravitatea afectiunii pe care o aveau, insa toti pacientii au terminat protocolul de terapie vizuala cu cel putin 40% mai multa vedere la ochiul ambliop.

Acum, dupa experinta americana a echipei Optisan si dupa numeroase cursuri si seminarii sutinute cu profesorii amintiti mai sus, dar mai ales cu Dr. Robert Sanet care a devenit mentorul echipei, Clinica Optisan ofera pacientilor sai si programe de terapie vizuala pentru recuperarea tulburarilor de invatare (dislexie), pentru copiii cu autism (terapia vizuala dezvolta coerenta senzoriala), ADHD (tulburarea kinetica cu deficit de atentie), dar si pentru vindecarea raului de miscare si ameliorarea tulburarilor vizuale dupa traumatisme craniene sau accidente vasculare cerebrale.

Am incheiat intalnirea cu Dr. Dimitriu cu sentimentul ca am intanit un profesionist adevarat si un mare OM si ca am fost oriunde altundeva decat intr-o clinica oftalmologica din Romania.

Pasiunea cu care medicul zalauan vorbeste despre munca sa, despre domeniul sau de activitate - oftalmologia pediatrica, ambliopia, strabismele si terapia vizuala, despre oamenii din echipa sa de care este extrem de mandru (pentru ca, de, i-a ales pe spranceana si cum zice el "a avut nas bun cand i-a ales"), despre pacientii veniti de la mii de kilometri si care au devenit parte din familia Optisan m-au facut sa imi doresc sa fie mai multi doctori Dimitriu in tara asta.

Si cand ma gandesc ca totul a pornit de la problema unui prieten si de la un subiect interesant - terapia vizuala la Clinica Optisan Zalau!

Am parasit orasul de la poalele Multilor Meses cu bucuria ca mai avem in tara asta medici extraordinari, profesionisti dedicati pacientilor. Nici nu conteaza ca sunt tocmai la Zalau (noi bucurestenii mereu ne plangem ca e departe) . Ar trebui sa fim bucurosi ca nu trebuie sa umblam prin Europa dupa ei si mandri ca vin europenii la noi sa fie tratati.

https://www.facebook.com/optisan.ro/

Concluzia mea? Dragii mei romani, daca aveti ambliopie, strabism, dislexie, ADHD, tulburari de vedere dupa accidente vasculare cerebrale sau traumatisme craniene apelati cu incredere la Clinica Optisan. Nu de alta, dar sunt superprofesionisti, superomenosi si e ireal ca sunt romani de-ai nostri.

Profitati de faptul ca ii gasiti in Zalau - Romania, pentru ca ceva ma face sa cred ca peste ceva timp ii vom gasi doar prin Europa! Sau vom fi nevoiti sa ii cautam prin Europa pentru a benefica de serviciile lor.

Jos palaria, Dr. Alexandru Dimitriu! Succes, Clinica Optisan Zalau!

#ambliopie #strabism #terapievizuala #ochilenes #visiontherapy #ClinicaOptisan #oftalmologie #Dr.DimitriuAlexandru #dislexie #tulburaridevedere #tulburarideinvatare

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#tratament ambliopie, #tratament strabsim, #Clinica Optisan Zalau, #Alexandru Dimitriu oftalmolog , #tratament