Peste 2000 de pacienti cu afectiuni cronice reumatismale inscrisi in programul Aderrio au un management mai bun al tratamentului

Miercuri, 08 Aprilie 2015, ora 10:19
3169 citiri
Peste 2000 de pacienti cu afectiuni cronice reumatismale inscrisi in programul Aderrio au un management mai bun al tratamentului

Totem Communication a dezvoltat in Romania programul Aderrio, un program de aderenta la tratament destinat pacientilor diagnosticati cu diverse afectiuni cronice precum si medicilor specialisti.

Lipsa de aderenta la tratament este o problema importanta, cu impact asupra intregului sistem de sanatate publica. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) estimeaza ca doar 50% dintre pacientii cu boli cronice sunt aderenti la tratament, asa cum a fost acesta prescris de medic.

Potrivit profesionistilor in sanatate, cresterea aderentei la tratament are un impact asupra starii de sanatate a populatiei mai mare decat orice alta imbunatatire in tratamente medicale specifice.

In acest context, compania Totem Communication a dezvoltat in Romania programul Aderrio, un program de aderenta la tratament destinat pacientilor diagnosticati cu diverse afectiuni cronice precum si medicilor specialisti.

"Aderrio este primul program de aderenta implementat in acest fel in Romania, contribuind la constientizarea pacientilor cu privire la importanta respectarii recomandarilor medicului si la mentinerea disciplinei administrarii tratamentului prescris de medicul specialist. Mai mult decat atat, prin participarea la program pacientii isi asigura continuitatea tratamentului evitand eventualele intreruperi generate de erorile in administrare sau de procedurile administrative necesare acordarii tratamentului. Programul este unul complex, multi-disciplinar si a fost conceput pentru a raspunde nevoilor specifice pe care medicii si pacientii le au in piata locala. Programul Aderrio a fost dezvoltat folosind modele de succes aplicate pe alte piete europene si este bazat pe o abordare multi-channel". (dr. Bogdan Paunescu, Aderrio Project Lead, Totem Communication).

In prezent, programul Aderrio este disponibil pentru medicii reumatologi si pacientii acestora aflati in tratament cu terapie biologica pentru boli inflamatorii reumatismale. In viitor, Aderrio poate fi extins si pentru alte categorii de pacienti si tratamente sau alte specialitati medicale.

Cine se poate inscrie in program?

Programul Aderrio este gratuit si autorizat de Ministerul Sanatatii - Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale si se adreseaza in prezent in exclusivitate medicilor reumatologi si pacientilor aflati deja in tratament cu terapii biologice, implementarea acestuia neinfluentand schema de tratament asa cum aceasta a fost initiata de medicul prescriptor.

Orice pacient aflat in tratament pentru poliartrita reumatoida, artrita psoriazica sau spondilita anchilozanta se poate inscrie prin intermediul medicului in programul de aderenta si poate beneficia de serviciile acestuia cu conditia sa aiba deja un tratament prescris si sa existe recomandarea medicului curant inscris in program. In prezent 170 de medici si peste 2000 de pacienti cu afectiuni cronice reumatismale sunt inscrisi in programul Aderrio, beneficiind de servicii menite sa asigure un management mai bun al tratamentului.

In ce consta programul de aderenta?

Pacientii inscrisi vor beneficia de servicii special concepute cu scopul de a creste aderenta la tratament, cum ar fi: apeluri telefonice si SMS-uri transmise periodic pentru a le reaminti sa-si ia tratamentul sau sa se prezinte la medicul specialist pentru reevaluarea starii de sanatate.

De asemenea, ei vor afla prin intermediul unei platforme electronice (www.aderrio.ro) mai multe informatii destinate educarii cu privire la boala si administrarea tratamentelor. Informatiile furnizate pacientilor inscrisi in program vor determina un management mai bun al bolii, cu consecinte directe asupra imbunatatirii calitatii vietii pacientilor.

Programul Aderrio, aflat la stadiul de pilot, este sustinut de lideri de opinie din domeniu precum si de organizatii nonguvernamentale - Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii si Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate. Pe viitor, se doreste continuarea proiectului cat si extinderea lui pe alte arii terapeutice cu implicarea autoritatilor publice din domeniul sanatatii, a asociatiilor de pacienti, societatilor medicale si liderilor de opinie din ariile de specialitate relevante, precum si a companiilor farmaceutice din piata locala.

Programul Aderrio vine intr-un context in care autoritatile in domeniul sanatatii incurajeaza astfel de initiative din categoria educatiei medicale (campanii destinate educarii populatiei, programe pentru cresterea aderentei la tratament, campanii destinate constientizarii sau prevenirii unor boli) asa cum este precizat in Ordinul privind aprobarea Normelor pentru evaluarea si avizarea publicitatii la medicamentele de uz uman, publicat in Monitorul Oficial nr. 168 din 11 martie 2015.

Despre Totem Communication S.R.L.

Infiintata in anul 2003, Totem Communication integreaza servicii de cercetare, marketing si comunicare, dovedind inca de la inceput o preocupare constanta pentru inovatie, cu focus pe programe adresate profesionistilor din domeniul sanatatii si pacientilor. Astfel, Totem a adus pe piata din Romania si a implementat cu succes strategii de tipul inside sales, multi-channel marketing, servicii suport pentru pacienti (programe educative pentru medici si pacienti, programe de aderenta, etc.).

Sursa: Comunicatedepresa.ro

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#afectiuni cronice Aderrio, #program afectiuni cronice, #management tratamenta fectiuni , #tratament