Pilulele anticonceptionale, cauza a zeci de decese - Atentie la marca!

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 10:24
9643 citiri
Pilulele anticonceptionale, cauza a zeci de decese - Atentie la marca!

Cel putin 23 de femei din Canada care luau anticonceptionale Yaz si Yasmin - care sunt si in Romania - au murit, decesele avand legatura cu pilulele, anunta autoritatile canadiene. Cea mai tanara dintre victime avea numai 14 ani, jumatate dintre acestea avand sub 26 de ani.

Nu mai putin de 600 de reactii adverse ale pastilelor produse de Bayer au fost raportate din 2007 pana in prezent, 333 de femei plangandu-se dupa ce au luat Yasmin, iar 267 avand efecte secundare suparatoare de pe urma anticonceptionalelor Yaz, in Canada, relateaza The Province.

Majoritatea deceselor au fost bruste, femeile murind dupa ce au facut un cheag de sange. Despre aceste tipuri de contraceptive se stia ca pot avea ca urmare formarea cheagurilor de sange.

In 2011, autoritatile medicale canadiene au transmis avertizari legate de contraceptivele Bayer, mentionand ca desi riscul formarii de cheaguri de sange este mic, acesta exista, fiind considerabil mai mare decat in cazul altor tipuri de anticonceptionale de pe piata.

Bayer sustine insa ca anticonceptionalele sunt sigure si eficiente daca se respecta indicatiile de pe prospect.

In SUA si Canada, Bayer a fost deja dat in judecata de familiile unora dintre tinerele decedate. Cateva sute de procese au fost intentate de femei care au avut reactii adverse la aceste anticonceptionale, in Ontario.

#anticonceptionale Yasmin Yaz decese, #femei murit contraceptive Yasmin Yaz, #anticonceptionale risc gheag sange, #efecte secundare Yasmin Yaz, #reactii adverse Yasmin Yaz, #reactii adverse anticonceptionale , #tratament