Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Plante cu nume sfinte si beneficiile lor terapeutice

Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 14:00
12410 citiri
Plante cu nume sfinte si beneficiile lor terapeutice

In 1999, cand Papa Ioan Paul al doilea a vizitat Romania, a numit tara noastra Gradina Maicii Domnului si asta pentru ca in traditia poporului nostru, cat si in limbajul popular, multe plante cu efect tamaduitor pentru suferintele sufletesti si trupesti poarta numele Maicii Domnului, dar si al altor sfinti.

Salvia, numita si Palma Maicii Domnului, este folosita in medicina populara de mai bine de 2.500 de ani, fiind, dupa cum ii spune si numele "cea care salveaza".

Legenda spune ca Maica Domnului cu micul Iisus in brate a cautat adapost la mai multe plante ca sa scape de soldatii lui Irod cand acestia o hartuiau. Singura planta care a primit-o, oferindu-i adapost in acele grele momente a fost salvia. La plecare, Maica Domnului a binecuvantat-o menind-o sa aiba puteri vindecatoare.

Preparatele din salvie, pulberea, tinctiura, otetul, uleiul volatil, infuzia, vinul, au efecte antimicrobiene, antihipertensive si antiinflamatoare, contribuind, in acelasi timp, si la scaderea nivelului de zahar din sange, calitate care o recomanda in terapia diabetului. Salvia ajuta si la curatarea sangelui si poate sa previna boala Alzheimer.

Floarea-pasiunii sau passiflora a fost numita Floarea patimilor lui Christos de catre preotii spanioli care, in secolul al XVII-lea, au ajuns in America de Sud. In corola sa, preotii au vazut obiectele suferintei fizice, ale patimilor lui Iisus Christos: coroana cu spini, cinci rani, trei cuie. Frunzele ascutite ale plantei simbolizeaza varful de lance care a strapuns trupul lui Iisus, iar cele 30 de puncte intunecate care apar pe dosul frunzei reprezinta cei 30 de arginti, primiti in dar de Iuda pentru tradarea sa.

Floarea pasiunii a fost desemnata planta medicinala a anului 2011, lucru stabilit de un grup de oameni de stiinta care, din 1999, in fiecare an, aleg cate o planta in functie de efectele medicinale demonstrate stiintific. Extractele din passiflora inlatura agitatia nervoasa si durerile gastrointestinale provocate de nervozitate si au un usor efect sedativ. Testele au aratat ca flavonoizii din compozitia sa calmeaza si diminueaza anxietatea.

Lacramioarele sau Iarba Sfantului Gheorghe, florile primaverilor noastre, infloresc si impodobesc gradinile in aprilie, chiar de ziua Sfantului Gheorghe. Legenda spune ca, atunci cand Maica Domnului si-a vazut fiul rastignit pe crucea din Golgota, a varsat multe lacrimi de durere care rostogolindu-se in lume, s-au transformat in florile numite lacramioare, gherghite sau margaritarele.

Lacramioarele regleaza bataile inimii. Ceaiul de lacramioare se prepara turnand o cana de apa clocotita peste o lingurita de planta uscata. Amestecul se fierbe apoi zece minute si, dupa ce se raceste, se strecoara si se ia cate o lingura de cateva ori pe zi.

Sa avem sanatate!

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#salvia planta binecuvantata, #passiflora calmant, #lacramioarele afectiuni cardiace , #tratament