Premiera medicala in Romania: Cum sa iti rezolvi problemele la genunchi Interviu cu dr Tarek Nazer

Joi, 30 Aprilie 2015, ora 10:55
30206 citiri
Premiera medicala in Romania: Cum sa iti rezolvi problemele la genunchi Interviu cu dr Tarek Nazer

Artroscopia de genunchi reprezinta o interventie simpla, moderna si fara riscuri, ce permite rezolvarea multiplelor probleme de genunchi folosind o metoda minim invaziva.

Despre ce presupune o astfel de interventie, in ce consta si cui ii este recomandata a explicat pentru Ziare.com doctorul ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Acesta introduce o premiera in Romania realizand artroscopie de genunchi cu anestezie locala.

Dr. Tarek Nazer este medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.

Ce inseamna o artoscopie si in ce consta?

Este o procedura chirurgicala, care se realizeaza folosind o camera foarte mica ce se introduce in genunchi si ofera o imagine clara a interiorului genunchiului. Acest lucru ajuta la diagnosticarea si tratarea leziuniunilor existente. Pentru a se realiza interventia, se efectueaza 2-3 incizii de cativa mm. Aceasta este o metoda minim invaziva si astfel perioada de recuperare se scurteaza.

Care e avantajul unei astfel de interventii fata de cele cu anestezie regionala sau generala?

Artroscopia cu anestezie locala reduce toate riscurile pe care le includ o anestezie generala sau de tip rahidian, astfel ca pacientii beneficiaza de un risc mult mai mic.

Este recomandata la orice tip de pacienti?

Nu, cu siguranta nu exista o procedura pe care poti sa o efectuezi la toti pacientii, ei trebuie sa fie atent selectionati in functie de patologia pe care o prezinta si de problemele de sanatate asociate.

Ce leziuni puteti trata prin artroscopie?

Prin artroscopie se pot trata mai multe probleme la nivelul genunchiului:

- Leziuni de menisc

- Leziuni de cartilaj

- Gonartroza stadiu 1-2

- Sindrom de impingement femuro-patelar pentru shaving

- Ruptura de ligament incrucisat anterior si/sau posterior

- Corpi liberi intraarticulari.

Cat dureaza o artoscopie?

O artroscopie dureaza in jur de 25-35 de minute, depinde de patologie.

Pacientii au voie sa calce dupa operatie sau au restrictii?

Aproape 90% dintre pacienti merg si fara carje din prima zi, depinde foarte mult de problema existenta. In anumite cazuri complexe se recomanda sprijinul partial timp de patru saptamani.

Cat dureaza recuperarea?

Recuperarea este foarte rapida, intre 2-4 saptamani.

Unde efectuati acest tip de operatii?

La un spital privat dotat cu artoscop performant si folosind cea mai noua tehnologie.

Cat costa o asemenea operatie?

Costul variaza pentru persoanele asigurate intre 1.400 si 2.000 de lei, ce include tratamentul pre/post operator si cazarea.

Unde va pot cauta pacientii?

In zilele de azi e foarte usor sa gasesti pe cineva, Google e cea mai buna metoda, de asemenea, pe site-ul www.consultatieortopedie.ro unde in fiecare zi raspund la toate intrebarile adresate pe mail.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com