Remedii naturiste pentru o inima sanatoasa

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 09:56
32870 citiri
Remedii naturiste pentru o inima sanatoasa
Foto: Arhiva

De-a lungul vietii, avem parte de mai multe tristeti, decat de bucurii si se ajunge ca, la un moment dat, medicul sa ne spuna ca avem probleme cu inima, ca suferim de hipertensiune sau hipotensiune arteriala, tahicardie, brahicardie, extrasistole, ateroscleroza coronariana, flebita sau tromboflebita.

Dar natura, cu darnicia ei, ne ofera o gama variata de remedii, ca sa prevenim si sa tratam bolile inimii, sa traim sanatos si sa ne bucuram de viata cat mai multi ani.

Talpa-gastei, o planta mult prea putin cunoscuta, raportat la cat de benefica ii poate fi inimii, e bogata in heterozide cardiotonice, care au efect in angina pectorala, hipertensiune arteriala, tahicardie, nevroze cardiace, reglarea batailor inimii, dupa stari nevrotice. De la talpa-gastei, despre care se spune ca e de cateva ori mai puternica decat valeriana, se foloseste toata partea aeriana, din care se prepara infuzie sau tinctura.

Peste o lingurita de planta uscata se toarna 200 ml de apa clocotita si se lasa la infuzat 15-20 de minute. Se beau doua cani de ceai pe zi, una dimineata si una seara, indulcit cu miere sau cate un varf de lingurita de miere si tot atata zahar.

Tinctura de talpa-gastei se obtine turnand 100 ml de alcool de 70 de grade peste 20 de grame de planta uscata si fin maruntita. Se lasa la macerat timp de opt zile, se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticlute de culoare inchisa. Se iau cate 20-30 de picaturi, de trei ori pe zi.

Vascul regleaza tensiunea, coborand-o cand e prea ridicata sau radicand-o cand e prea mica. Ca sa nu provoace alergii, vascul, planta parazit, ar trebui recoltat de pe mar. Ceaiul de vasc se prepara punand seara, o lingurita de planta intr-o cana cu apa rece. Dimineata se strecoara, maceratul se incalzeste usor si se bea cu inghitituri mici.

Cu ceaiul de vasc se pot face cure, band trei saptamani la rand cate trei cani pe zi, doua saptamani, cate doua cani pe zi si o saptamana, cate o cana de ceai pe zi. Preventiv, cura cu ceai de vasc dureaza un an, cate o cana de ceai in fiecare dimineata.

Rozmarinul contine flavonoide, care regleaza ritmul cardiac si elimina starile de tensiune. Maceratul de rozmarin se prepara turnand doua cani de alcool de 60 de grade peste o cana de planta. Se lasa la macerat doua saptamani, dupa care se strecoara. In prima saptamana se ia zilnic cate o jumatate de lingurita, din doua in doua ore si in urmatoarele doua saptamani se ia aceeasi cantitate, de doua ori pe zi, dimineata si seara, inainte de masa.

Usturoiul asigura protectie impotriva imbatranirii vaselor. De aceea este recomandat hipertensivilor si persoanelor cu LDL peste limitele normale. Usturoiul poate fi taiat in patru sau mai multe bucati mici si baut cu apa, precum pastilele. Este de preferat usturoiul ca atare si nu cel in capsule, care deja e trecut printr-un proces de prelucrare si a pierdut o parte din proprietatile initiale.

Specialistii recomanda sa nu se amestece pastilele pentru inima cu tratamentul naturist. Se poate intampla ca aceasta combinatie sa produca aritmii cardiace si chiar hemoragii.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#ceaiuri calmante, #vascul echilibreaza tensiunea, #usturoiul vasodilatator , #tratament