Sfecla rosie trateaza anemia

Duminica, 15 Ianuarie 2012, ora 10:56
29578 citiri
Sfecla rosie trateaza anemia

Sfecla rosie, cunoscuta ca aliment-medicament inca din cele mai vechi timpuri, de pe cand crestea salbatic pe tarmurile Mediteranei, are in compozitia sa multe substante nutritive, cu efect benefic pentru sanatate.

Printre acestea se numara vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, zahar natural, potasiu, bioflavonoide si antioxidanti.

In scop terapeutic sunt folosite atat frunzele, cat si radacina. Frunzele de sfecla rosie sunt folosite pentru tratarea ranilor si a plagilor, dar in diferite zone ale tarii sfecla este folosita si in ciorbe, iar radacina a devenit celebra ca medicament, in tratarea multor boli grave si chiar a cancerului.

Sfecla rosie are in continutul ei o mare cantitate de fier, fiind intrecuta doar de usturoi, motiv pentru care adesea este recomandata persoanelor anemice. Sfecla poate fi consumata cruda, in salata sau sub forma de suc, fiarta sau coapta.

Asimilarea fierului este favorizata de vitamina C, prezenta in toate partile plantei. In radacina se afla cupru, a carui lipsa din organism provoaca incaruntirea precoce a parului, dereglari in activitatea pancreasului, ingreuneaza procesul de consolidare a fracturilor.

Zincul este, de asemenea, prezent in compozitia sfeclei, in cantitati suficiente pentru buna functionare a organismului. Datorita zincului, organele de reproducere functioneaza normal si se previne aparitia cosurilor si a furunculozei, caderea parului si se asigura sanatatea unghiilor. Lipsa zincului din organism afecteaza, mai ales, vederea.

Manganul, bine reprezentat in compozitia sfeclei, apara ficatul de distrofie adipoasa, scade nivelul de zahar in sange, elimina surplusul de apa din organism si ajuta in lupta cu scleroza.

Iodul favorizeaza metabolismul si incetineste procesul de imbatranire. Celuloza din sfecla ajuta la eliminarea toxinelor din organism, imbunatateste digestia si trateaza obezitatea.

Suc de sfecla rosie

Datorita continutului bogat in substante benefice organismului, sfecla rosie nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic. Spre deosebire de alte legume, substantele vitale din sfecla nu se distrug prin prelucrare termica, dar cel mai indicat este sa fie consumata cruda, sub forma de salata sau suc.

Sucul de sfecla rosie se poate prepara in casa, foarte simplu, cu conditia sa ai un storcator de fructe. Din doua kg de sfecla se obtine atat suc cat este necesar pentru trei zile. Sucul de sfecla rosie poate fi tinut la frigider, dar trebuie baut la temparatura camerei.

Sfecla rosie curata sangele si intareste imunitatea, trateaza anemia, constipatia, gripa si raceala, regleaza tensiunea si colesterolul si se recomanda convalescentilor si persoanelor care au suferit o interventie chirurgicala.

Folosirea sucului de sfecla rosie in tratarea bolnavilor de cancer dateaza de mii de ani. Consumul regulat de sfecla rosie, ca atare sau prelucrata termic, fiarta ori coapta, normalizeaza VSH-ul bolnavilor, restabileste pofta de mancare, scade efectele negative ale tratamentelor cu radiatii.

Ca sa-si faca pe deplin efectul, nu amesteca sfecla rosie cu alte lugume sau fructe, nu-i adauga zahar si miere, oricum este dulce. In scop terapeutic, cel mai indicat e ca sfecla sa fie consumata sub forma de suc.

Nu te lasa ademenit de sucul de sfecla rosie care a aparut si in comert. Nu-i nici proaspat si nici natural. Poti bea un suc proaspat si cu adevarat, natural numai atunci cand tu ti-l prepari tu acasa.

Sa avem sanatate!

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#sfecla rosie sanatate, #sfecla rosie trateaza leucemia, #bors de sfecla rosie, #sfecla rosie pentru varsta a treia , #tratament