Terapia cu animale: pisica - un medicament viu

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 10:55
53881 citiri
Terapia cu animale: pisica - un medicament viu

Capacitatile vindecatoare ale reprezentantilor regnului animal au fost cunoscute si apreciate inca din antichitate. Specialistii de azi incearca sa explice si de ce. Ei sustin ca animalele au un simt al mirosului mult mai dezvoltat decat al omului, putand sa detecteze modificari in starea noastra de sanatate, despre care, adesea, nici nu stim. De asemenea, animalele simt cand suntem slabiti ori framantati de probleme.

Primele referiri la acest tip de terapie au fost facute in anul 1964, de psihiatrul american Boris Levinson, in urma experimentelor efectuate asupra copiilor cu deficiente de comunicare. De fapt, zooterapia inseamna folosirea in scopuri terapeutice a unor animale - caini, pisici, cai, maimute, pesti ori pasari care pot avea rol activ in ameliorarea sanatatii fiintelor umane.

Folosite ca medicamente vii, animalele produc o relaxare mult mai rapida si fara efecte secundare, ceea ce nu se intampla in cazul medicamentelor de sinteza, procurate cu reteta de la farmacie. Terapia cu animale este o practica perfect normala, nu este de domeniul paranormalului si nici nu-ti trebuie studii de specialitate sa observi comportamentul animalului tau de companie, caine sau pisica.

Cine are pisica stie ca aceasta este extrem de curata, gratioasa, cocheta, comoda, egoista, sireata, mare iubitoare de libertate, longeviva. Pisica inca mai reprezinta o enigma a lumii animale deoarece nu se stie nici pana azi cum de reuseste sa presimta apropierea unui cutremur ori a unor mari variatii ale presiunii atmosferice sau cum reuseste sa se intoarca acasa, la stapanul sau, de la distante de zeci sau sute de kilometri.

Fara sa aiba studii de specialitate, pisicile simt cand un om este bolnav si pot fi considerate ca niste factori ai determinarii prezentei energiei negative in organism. Nu trebuie sa te miri daca o pisica ti se asaza in poala, la sale, daca stai intins pe pat, sau dupa cap, in zona cervicala. N-o alunga, fii rabdator, las-o acolo unde s-a cuibarit, pisica stie cat trebuie sa stea si va pleca singura.

Urmareste si inregistreaza toate miscarile pisicii, vezi-i reactia in momentul in care paraseste locul pe care l-a incalzit si curatat si tine minte la cat timp vine iar sa faca acelasi lucru. Invata sa te cunosti si pe tine. Daca inca nu stii, afla ce organ bolnav ai si urmareste-ti evolutia cat timp esti "pacientul" pisicii. Oricum, pisica te va ajuta sa fii mai putin anxios si-ti va transmite o stare de calm si liniste interioara, dar si de incredere.

Daca doresti ca pisica sa-ti fie realmente de folos, n-o forta, n-o obliga sa faca ceea ce vrei tu si cand vrei. Pisica este un animal cu toane, o incapatanata si o rasfatata care actioneaza cand are chef si nu cand este rugata. Fii, insa, convins ca niciodata, la durere, pisica n-o sa te lase. Ca s-o convingi sa actioneze si sa te ajute, in caz ca te doare capul, o mana sau mijlocul, asaza-te in asa fel incat sa-i creezi ei posibilitatea de a ajunge la locul dureros, dar sa se simta in siguranta in acelasi timp.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#terapia cu caini, #terapia cu delfini, #pisica loc dureros, #animale boli oameni, #terapie animale oameni , #tratament