Tratamente alternative impotriva obezitatii

Marti, 30 Martie 2010, ora 08:46
4821 citiri
Tratamente alternative impotriva obezitatii
Foto: neutralpacking.com

Persoanele care au cu peste 20% kilograme in plus fata de greutatea normala pentru varsta si inaltimea lor sunt obeze. Dieta alimentara si regimul de miscare sunt cele mai recomandate tratamente in aceste cazuri.

Exista insa si cateva terapii alternative pentru care poti opta, in completarea regimului tau, pentru o recuperare mai rapida. Chiar si asa, o recuperare completa semnifica anumite restrictii alimentare si un regim drastic de exercitii fizice pentru o perioada indelungata.

Contrar opiniei generale, dieta alimentara nu semnifica lipsa alimentatiei ci schimbarea obiceiurilor si meniului zilnic. Grasimile vor fi limitate considerabil, iar carbohidratii vor avea un aport important. Sunt recomandate cerealele, legumele proaspete si crude, pastaile, fasolea, limitarea grasimilor de origine animala si a zaharului.

Persoanele obeze se vor hidrata corespunzator, iar dieta lor va fi una bogata in zinc, vitamina B si crom. Este foarte important sa isi stabileasca un jurnal al fiecarei mese, cu un regim strict de miscare si de proteine. Orele de masa vor fi fixe si va fi evitata masa sub o stare afectiva foarte puternica.

Printre terapiile alternative recomandate pentru tratarea obezitatii se numara cura de detoxifiere si tratarea colonului. Astfel, plantele medicinale iti sunt de mare ajutor. Papadia, patlagina, si brusturele nu iti vor lipsi din casa. Se consuma sub forma de ceai, pentru o buna functionare a ficatului si eliminarea completa a toxinelor.

Principiile medicinei Ayurvedice sunt utile pentru completarea dietei alimentare si de miscare. Cere sfatul specialistilor pentru a-ti recomanda plantele care te ajuta sa depasesti starile de anxietate proprii curelor de slabire si sa iti protejezi ficatul si stomacul impotriva altor afectiuni asociate schimbarilor din dieta ta.

Poti opta si pentru terapia prin imaginatie, realizata impreuna cu un psiholog. Cu cat vei putea sa vizualizezi mai bine efectele pe care le au aceste kilograme in plus asupra fizicului si psihicului tau, cu atat vei fi mai motivat sa pastrezi o dieta corespunzatoare.

Hipnoza poate fi si ea eficienta pentru depasirea starilor afective si acceptarea dietei stricte. Aceste practici vor fi realizate doar de catre cadrele medicale specializate, pentru evitarea riscurilor la care te expui.

Tehnicile medicinei chinezesti sunt recomandate si ele pentru completarea regimului recomandat de catre nutritionisti. Sedintele de acupunctura, hidroterapia si plantele traditionale sunt utile pentru completarea tratamentului tau.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#tratament alternativ obezitate, #completare tratament obezitate, #obezitate dieta , #tratament