Tratamente naturiste pentru zona zoster

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 08:08
32961 citiri
Tratamente naturiste pentru zona zoster
Foto: Arhiva Ziare.com

Eruptiile zonei zoster sunt, in general, limitate si se rezolva fara interventie chirurgicala avand tendinta de a fi mai usoare la copii decat la adulti.

Un numar mare de tratamente a aparut de-a lungul vremii, dar cele mai multe s-au dovedit a fi aproape ineficiente. Cateva totusi chiar reduc extinderea, durata simptomelor si scad riscul de agravare a afectiunii.

Daca se depisteaza la timp problema, se merge la medicul specialist care va recomanda si va prescrie medicamentatia necesara, care trebuie luata inainte de eruptie, atunci cand apar primele simptome. Totusi, sunt cateva tratamente naturiste pe care le puteti urma si acasa.

Tratamente antivirale

Unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute remedii impotriva acestei afectiuni este usturoiul, care stopeaza pericolul ca bacteriile sa se inmulteasca si chiar sa elimine virusurile, depinde, insa, doar de cat de grava este starea abcesului.

Se face o crema omogena din usturoi si cateva linguri de untura de porc, insa aveti grija sa fie fara sare, se fierbe si apoi se strecoara. Se lasa la frigider pana se raceste si o puteti folosi in decursul zilei de cate ori simtiti nevoia.

Zona zoster - Ce spune medicul

Propolisul lupta si el cu virusul si reuseste sa-l distruga. Folosirea lui se face atat intern, cat si extern, pe rana. Aceasta tinctura cu propolis se aplica pe tot parcursul unei zile, iar ingerarea se face de trei ori pe zi, cate doua lingurite. Dupa ce scapati de afectiune, incercati sa mentineti acest ritm pentru inca 7-10 zile.

Echinaceea are dublu, triplu sau multiplu rol in vietile fiecaruia dintre noi. Pe langa aceasta, se mai consuma laptisor de matca si tinctura din muguri de plop, avand aceleasi proprietati extraordinare. Pentru aceasta afectiune se mai fac si comprese cu varza, seara inainte de culcare, si se foloseste crema de galbenele dimineata.

Tratamente pentru vezicule

Pentru a va calma si racori pielea inainte de somn este nevoie sa apelati la tamponarile cu talc mentolat.

Vindecarea veziculelor este posibila, daca veti folosi destul de des cremele cu aloe vera, ce vor face minuni cu inflamatia si vor ameliora si durerile.

Ceaiurile din plante sunt si ele recomandate in acest caz, mai ales cele pe baza de seminte de in, urzici, galbenele, patlagina sau coaja de mar. Cu acestea puteti face si comprese regulate, dar si spalaturi.

Pentru o infuzie cu patlagina, spre exemplu, puneti doua linguri de frunze verzi sau uscate, in 250 ml de apa fiarta, lasati zece minute si strecurati. Consumati trei cani zilnic si tamponati cu solutia de multe ori pe zi zona afectata.

www.diete-sanatoase.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tratamente naturiste zona zoster, #tratament zona zoster, #remedii naturale zona zoster , #tratament