Trateaza alergiile prin acupunctura

Advertorial
Miercuri, 11 Aprilie 2018, ora 12:55
28262 citiri
Trateaza alergiile prin acupunctura

Dr Agatha Vasai, doctor in stiinte medicale si specialist in medicina integrativa si acupuncura, ne povesteste despre cum sa tratam alergiile cu ajutorul tehnicilor de acupunctura.

Primavara nu vine niciodata singura!

In fiecare an este insotita de alergii sezoniere inconfortabile, care determina multe persoane sa sufere de simptome precum rinita, conjunctivita, iritatii ale ochilor, buzelor si pielii.

Se estimeaza ca aproape una din 3 persoane este afectata astazi de o problema de alergie, iar cifrele continua sa creasca in mod regulat.

Numerosi alergologi estimeaza ca, in urmatorii 10 ani, unul din doua persoane va fi alergic.

Desi cauzele nu sunt clare, efectele mediului poluat, alimentatia inadecvata, stilul de viata alert al omului modern sunt unii dintre factorii care ar putea fi legati de cresterea alergiilor.

Este frecvent utilizat tratamentul pacientilor cu medicamente antihistaminice sau pentru stimularea sistemului imunitar.

Cu toate acestea, aceste medicamente nu sunt intotdeauna eficiente si, de asemenea, aduc cu ele efecte secundare pentru organism.

OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii in 1979 a recunoscut oficial eficacitatea acupuncturii pentru tratamentul alergiilor.

Confruntata cu acest scenariu, acupunctura apare ca o alternativa eficienta. Este o tehnica de medicina chineza milenara, care reduce semnificativ simptomele alergiilor. In tratamentele cu acupunctura, nu numai ca vrem sa eliminam simptomele pe care le produce alergia, ci sa incercam sa o eradicam astfel incat sa nu mai apara.

Ca procedura, aceasta consta in inserarea acelor speciale, sterile si de unica folosinta, in anumite puncte ale suprafetei corporale, in scopul tratarii sau prevenirii bolilor. Obiectivul principal al acupuncturii este de a normaliza sau regla chi, energia vitala.

Inainte de a incepe tratamentul alergiei, specialistul in medicina chineza face o diagnosticare riguroasa a epacientului, utilizand tehnici specifice care trec prin interpretarea simptomelor, aparitiilor si semnelor subtile ale corpului.

Unii indicatori sunt obtinuti din observatia limbii, a fetei, a ochilor, a incheieturii si a corpului. In conceptia medicinei traditionale chinezesti, fiecare organ si meridianul sau energetic are o reprezentare intr-un sezon al anului. In cazul primaverii se considera ca sunt afectate functiile meridianul ficatului.

La pacientii cu alergii, de obicei sunt identificate si deficiente in chi ale plamanului si splinei. Chi-ul plamanului este responsabil pentru functionarea sistemului respirator, in timp ce cel al splinei controleaza transportul de lichide in organism, si mucusul care care nu este eficient dreant din plamani.

Odata cu identificarea originii si a tipului de dezechilibru, specialistul in medicina chineza stabileste programul terapeutic corespunzator si initiaza, in aceeasi sesiune, tratamentul alergiei.

In tratamentul alergiilor cu medicina chineza, terapeutul foloseste un set cuprinzator de discipline, garantand complementaritatea procesului, fiind cele mai utilizate metode de fitoterapie, dietetica si acupunctura.

Exista produse de fitoterapie care urmaresc sa intareasca chi-ul ficatului, plamanului sau splinei pentru a creste capacitatea de reactie si vindecare a organismului.

Dietetica joaca un rol cheie in tratamentul alergiilor, in special in cazul alergiilor sezoniere. Dulciurile, produsele lactate, iaurturile si alimentele reci care contribuie la formarea mucusului in plamani trebuie evitate. Supele, legumele si fructele gatite faciliteaza digestia, impiedicand formarea mucusului.

Acupunctura joaca un rol cheie in tratamentul alergiilor si exista tehnici si protocoale pentru ameliorarea imediata si eliminarea starii alergice.

Exista tehnici de acupunctura foarte recente, cum ar fi NAET (tehnica de eliminare a alergiilor la Nambudripad), in care pacientul este expus la substanta care provoaca alergia simultan cu tratamentul acupuncturii.

In tratamentul alergiei, numarul de sesiuni este variabil, in functie de gravitatea simptomelor si raspunsul organismului la programul terapeutic stabilit.

Desi accentul este la eradicarea definitiva a alergiei, in majoritatea cazurilor, exista o scadere a simptomelor la scurt timp dupa prima sedinta.

Cauti un cabinet de acupunctura in Bucuresti? Gasesti mai multe detalii pe site-ul centrului de acupunctura Bucuresti QI.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#acupunctura Bucuresti, #cabinet acupunctura , #tratament