Trateaza durerea cu plante - Farmacia din casa

Duminica, 13 Februarie 2011, ora 10:12
7916 citiri
Trateaza durerea cu plante - Farmacia din casa
Foto: Arhiva

Cand ne doare ceva, automat intindem mana spre un calmant, algocalmin sau aspirina, deoarece stim ca o tableta sau doua isi fac imediat efectul si scapam repede de durere, mai ales cand si autosugestia functioneaza bine.

Reactiile adverse ale medicamentelor de sinteza ar trebui sa ne dea de gandit si, pornind de aici, sa ne determine sa avem in casa plante la care sa apelam ori de cate ori este nevoie.

Plantele nu sunt toxice, nu dau dependenta si nici nu au reactii adverse, trebuie doar folosite si preparate dupa indicatii.

Pedicuta, o planta prea putin cunoscuta si folosita la noi, se recomanda in tratarea durerilor reumatice si a carceilor care, de regula, se manifesta noaptea prin contractarea muschilor si dureri foarte mari.

Ceaiul de pedicuta nu se fierbe niciodata. Se pune o lingurita de planta intr-o cana de apa clocotita, se lasa cinci minute la infuzat, se strecoara si se bea incet, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10-15 minute, de preferinta neindulcit. Se bea numai un singur ceai pe zi.

Pentru calmarea durerilor reumatice, se poate face o pernuta umpluta cu pedicuta si, in caz de durere, se aplica pe locul dureros. Se recomanda ca planta sa se schimbe o data pe an. Pernuta poate fi scoasa afara, la aerisit, dar numai la umbra.

Chinezii spun despre salcie ca este "arborele contra durerii". Scoarta de salcie contine salicilina, care nu este altceva decat aspirina naturala. Ca si aspirina, scoarta de salcie calmeaza durerile reumatice sau de cap, scade febra, subtiaza sangele, dar nu are efectele secundare ale aspirinei de sinteza si nici nu provoaca tulburari gastro-intestinale.

Pentru calmarea durerilor se prepara un ceai din 30 de grame de scoarta maruntita, intr-un litru de apa. Se fierbe zece minute, dupa care se strecoara. Se pun comprese cu acest ceai pe zona dureroasa. Pulberea de salcie se obtine rasnind scoarta in rasnita de cafea. La nevoie, in caz de durere, se poate lua un varf de lingurita de pulbere, cu un pic de apa.

Daca te deranjeaza o durere de cap, stomac, oase sau masele, sau daca esti balonat si nu ai in casa plantele necesare si nici un analgezic, atunci apeleaza cu toata increderea la un masaj al palmelor.

Sta in puterea fiecaruia dintre noi sa se trateze de dureri cu leacurile bunicii sau proceduri care sa nu aiba reactii adverse si nici sa nu creeze dependenta, asta numai sa vrem si sa avem multa rabdare.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#tratament durere, #medicina naturista, #tratament plante, #analgezice naturale, #ceai dureri cap , #tratament
Comentarii
Poza A.Cantemir
A.Cantemir
rank 5
Mi-ar parea util,ca fiecare cand stie ceva nou de prin partile sale sa adauge ce stie,nu aratandu-se superior,ci folositor.