Trateaza excesele alimentare cu plante - Farmacia din casa

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 13:30
3282 citiri
Trateaza excesele alimentare cu plante - Farmacia din casa

Niciodata ceaiul verde nu-si merita mai mult renumele de ceai-minune ca in zilele de sarbatoare, atunci cand unele persoane parca nu vor sa se mai desprinda de oala cu sarmale, tava cu friptura ori platoul de salata, hotarate parca sa recupereze asa, dintr-o data, zilele in care au postit si au poftit.

Ce e mult face rau si, de regula, lacomia si necumpatarea se platesc. Cu putin noroc si avand in farmacia din casa ce este nevoie, te poti vindeca singuri, fara sa chemi salvarea si sa strici si sarbatoarea celorlalti din familie.

Daca ai mancat prea mult si amestecat si te simti plin de nu poti respira normal, fa un ceai verde, dar ai grija sa nu fie mai tarziu de ora 5 dupa amiaza. Peste doua plicuri de ceai verde se toarna 200 ml de apa fierbinte. Se acopera vasul timp de 5 minute si se indulceste cu miere de albine.

Daca nu ai miere de albine, bea-l neindulcit. Zaharul ii taie din proprietati si efectele vor fi mai lente. Ceaiul se bea cu inghitituri mici si rare, pe parcursul a 10, 15 minute, mai cald decat de obicei. Se poate bea si al doilea ceai dupa amiaza, de asta data facut numai dintr-un pliculet de planta.

Impotriva balonarii, se face un masaj al palmelor, cu putin ulei de masline ori crema, cu deosebire pe palma stanga, zona din prelungirea degetului mijlociu. Masajul se face folosind degetul mare de la mana dreapta si miscarile circulare se fac in sensul acelor de ceasornic.

Despre infuzia de menta se stie ca este recomandata in crampele intestinale, indigestii, dureri provocate de hiperaciditate. Un paharel de lichior de menta dupa masa ajuta in tratarea indigestiilor si colicilor intestinale.

Greata, senzatia de voma se trateaza cu busuioc. Infuzia se prepara turnand 200 ml de apa fierbinte peste o lingurita de planta maruntita ori un pliculet cu menta. Vasul se tine acoperit cateva minute, dupa care se filtreaza. Se recomanda ca ceaiul sa se bea neindulcit si cu multa zeama de lamaie.

In caz de diaree, se bea un decoct preparat din 50 de grame de frunze de afin fierte, timp de jumatate de ora, in 500 ml de apa. Lichidul rezultat se imparte in trei si se bea pe parcursul zilei. Mai bun decat decoctul din frunze de afine ar fi un paharel de lichior de afine sau chiar doua, trei lingurite de dulceata de afine.

Un alt remediu, mult mai simplu, ar fi sa bei la intervale de o ora, cate o lingura de otet de mere pusa intr-o jumatate de pahar cu apa la temperature corpului. Simptomele vor disparea ca prin minune chiar inainte de a lua a treia lingura de otet.

Impotriva arsurilor gastrice, cel mai cunoscut si mai eficient remediu este bicarbonatul de sodiu. Se pune putin praf intr-un pahar cu apa, se amesteca bine sa se topeasca si se bea. Efectul ar trebui sa fie imediat. Tot impotriva arsurilor gastrice, se mai recomanda infuzia de galbenele sau sunatoare.

Daca ai baut prea mult si durerile de cap nu-ti dau pace si merge patul prin casa fara combustibil si volan, bea bors proaspat, preparat in casa, sau moare de varza, zeama de varza murata. E buna si o lamaie stoarsa intr-un litru de apa plata ori doua aspirine zdrobite in gura si apoi inghitite cu apa.

Oricum, cel mai bun remediu ca sa te simti excelent chiar si de sarbatori, ramane cumpatarea. Sarbatoare poate fi in fiecare zi cand te simti bine si esti echilibrat in tot ce faci.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#excese alimentare, #masaj palme ulei de masline, #otetul de mere diaree, #ceaiuri de plante indigestie , #tratament