Ziare.com

Tuberculoza rezistenta la tratament, invinsa de o banala vitamina

de Anca Serghescu
Vineri, 24 Mai 2013, ora 11:20

   

Tuberculoza rezistenta la tratament, invinsa de o banala vitamina
Oamenii de stiinta au reusit sa invinga tuberculoza rezistenta la tratament cu banala Vitamina C, in laborator.

Descoperirea cercetatorilor de la Universitatea americana Yeshiva poate schimba modul in care boala este abordata in prezent, mai ales in situatia in care anumite tulpini deja sunt rezistente la tratament sau in cazurile in care pur si simplu inca nu exista medicatie, relateaza BBC.

Nu se stie, insa, cum actioneaza un astfel de tratament, pe baza de Vitamina C, asupra oamenilor, experimentele de pana acum fiind realizate doar pe animale, se mentioneaza intr-un raport publicat de Nature Communications.

Daca se va dovedi ca Vitamina C functioneaza si in cazul oamenilor, vestea este imbucuratoare, din moment ce un astfel de tratament e deloc scump, se gaseste usor, e la indemana si fara riscuri.

Acidul ascorbic ar putea fi folosit si concomitent cu tratamentul traditional pentru tuberculoza sau s-ar putea crea noi medicamente care sa includa Vitamina C.

In cadrul testelor de laborator, Vitamina C a dus la producerea unui tip de oxigen reactiv, care s-a dovedit fatal pentru tulpinile de tuberculoza, chiar si pentru cele rezistente, care nu reactioneaza la antibioticele conventionale, cum ar fi isoniazid.

Vitamina C sau acidul ascorbic are nenumarate functii in organism, inclusiv protejarea celulelor si pastrarea sanatatii lor. Surse excelente de acid ascorbic sunt portocalele, dar si broccoli.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6528 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor