Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un implant cerebral minuscul poate vindeca anorexia

Joi, 07 Martie 2013, ora 17:36
2235 citiri
Un implant cerebral minuscul poate vindeca anorexia
Foto: Daily Mail

Un implant cerebral minuscul le poate ajuta pe tinerele care se lupta cu anorexia, actionand in zonele creierului care sunt responsabile pentru aceasta boala.

Chirurgia cerebrala a ajutat multe femei care sufereau de o forma severa de anorexie sa castige in greutate, sustin cercetatorii, potrivit Daily Mail.

Anorexia si hiperactivitatea, legatura moleculara confirmata

Noua metoda testata in Marea Britanie presupune folosirea unui pacemaker (implant pentru autostimulare electrica) pentru a actiona in zonele creierului care raspund de simptome ale depresiei, anxietatii si obsesiei legate de alimentatie. Dupa noua luni de la implantarea pacemakerului, jumatate dintre paciente au luat in greutate, iar simptomele lor s-au ameliorat, in timp ce altele au reusit sa isi stabilizeze greutatea.

Cum recunosti anorexia? - Ce spune medicul

Metoda a fost imprumutata de la cercetatorii din Canada, care folosesc tehnica de stimulare profunda a creierului (DBS - deep brain stimulation) pe suferinzii de Parkinson si dureri cronici.

Implantul ar trata chiar si anorexia severa

DBS reprezinta implantarea unui neurostimulator, un aparat similar cu un pacemaker pentru inima, care este conectat cu electrozi situati in anumite parti ale creierului. Implantul electric este conectat la o baterie minuscula, plasata in pieptul sau abdomenul pacientului, care genereaza mici semnale electrice, stimuland creierul. Cand este pornit, aparatul trimite niste semnale nervoase care dezactiveaza simptomele. Oamenii de stiinta sustin ca DBS pare sa fie capabil sa trateze chiar si anorexia severa.

Anorexie la 5 ani: peste 100 de copii britanici, diagnosticati in ultimii trei ani

De asemenea, expertii din Marea Britanie afirma ca rezultatele studiului sunt promitatoare pentru pacientii care nu mai raspund la tratamentele conventionale. In Anglia, exista aproximativ 90.000 de persoane care se confrunta cu tulburari alimentare, inclusiv anorexia, care incepe deseori in adolescenta timpurie. Un numar record de persoane (circa 1.600), in principal femei, au ajuns la spital din cauza anorexiei in anul 2011.

Studiul a avut la baza sase femei, cu varste cuprinse intre 24 si 57 de ani, care s-au luptat cu aceasta afectiune intre patru si 37 de ani.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#tratament anorexie, #pacemaker anorexie, #implat cerebral anorexie, #tulburari alimentare tratament , #tratament