Viata sanatoasa: Astenia de sezon

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 10:37
2378 citiri
Viata sanatoasa: Astenia de sezon

De regula, trecerea de la un anotimp la altul, produce disconfort atunci cand trecerea se face brusc, fara o perioada de acomodare. Asa s-a intamplat anul acesta cand, la sfarsitul lunii august s-a trecut de la zile caniculare direct la zile de toamna autentica, tarzie.

De aceea, multe persoane sufera de migrene, insomnie, nu au chef de nimic, nu se pot concentra, sunt obosite nejustificat.

Toate acestea sunt semne ale asteniei de toamna, stare care poate dura si pana in primavara, la aparitia primelor zile insorite. Astenia de toamna sau astenia sezonului rece poate fi tratata cu leacuri babesti care nu dau dependenta si nici nu au reactii adverse.

Ceai de sunatoare

Combateti insomnia cu ceai de sunatoare. Peste un plic de planta turnati 200 ml de apa clocotita si lasati cateva minute sa se infuzeze. Cand ceaiul este caldut, adaugati un varf de lingurita de miere si unul de zahar si cateva picaturi de zeama de lamaie.

Totodata, faceti si o baie calda la picioare. Puneti in apa o mana de sare mare, grunjoasa, dintr-aceea care se pune la muraturi. In afara de faptul ca baia calmeaza, relaxeaza, linisteste agitatia interioara si imbie la somn, fereste si de raceala.

Valeriana

Valeriana este recunoscuta pentru actiunea sa calmanta, sedativa si antidepresiva. Impotriva insomniei, se poate folosi tinctiura de valeriana, seara, cu 30, 60 de minute inainte de culcare, cate 15, 20 de picaturi diluate in putina apa.

Tinctiura de valeriana poate fi folosita pentru efectul sau linistitor si peste zi, cate zece picaturi de trei ori pe zi, diluate in putina apa.

Mierea de albine

Mierea de albine este revitalizanta datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contine. Consumata dimineata, pe stomacul gol si inainte de mesele principale, mierea combate starile de epuizare cauzate de astenie si intareste sistemul imunitar al organismului.

Sucuri din citrice

Macar o data pe zi faceti un amestec de sucuri de citrice. Stoarceti prin storcatoarea manuala o portocala, un grepfrut si o jumatate de lamaie. Veti obtine cam 200 de ml de suc natural pe care, la alegere, il puteti indulci cu putina miere de albine.

Condimente iuti

Ceapa, usturoiul, piperul, ardeiul iute combat cu succes starile de slabiciune provocate de astenia de sezon. Sa nu va lipseasca de la nicio masa. Puteti opta pentru oricare dintre ele.

Si, oricat ar fi de frig si de neplacut ar fi afara, ploaie, nori, vant rece, copaci desfrunziti, iesiti, in timpul zilei, la o scurta plimbare. Miscarea face bine.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#astenie toamna tratament , #tratament
Comentarii