Ziare.com

Primul vaccin care trateaza cancerul pulmonar, creat in Cuba

de Andrada Avram
Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 15:33

   

Primul vaccin care trateaza cancerul pulmonar, creat in Cuba
Autoritatile medicale cubaneze au scos pe piata primul vaccin din lume care trateaza cancerul pulmonar, rezultat al celor 25 de studii realizate pana acum in legatura cu bolile ce rezulta din consumul de tutun.

Ingredientul activ din vaccin este bazat pe o proteina pe care bolnavii o au in organism atunci cand boala devine de necontrolat. "Medicamentul poate transforma cancerul intr-o boala cronica mai usor de stavilit, generand anticorpi care sa lupte cu proteinele care declansasera initial proliferarea necontrolata a celulelor", spune Gisela Gonzalez, coordonatorul cercetarii.

Potrivit agentiei de presa chineza Xinhua, acest pas se face in cazul pacientilor cu stadii avansate de cancer, III sau IV, care nu arata un raspuns pozitiv la alte tipuri de tratament, precum chimioterapia sau radioterapia.

"Nu se poate preveni aceasta boala, dar vaccinul imbunatateste semnificativ statutul pacientilor bolnavi critic", spune Gonzalez.

Ea spune ca cercetatorii planuiesc sa foloseasca aceeasi tehnologie si pentru alte tipuri de cancer.

Vaccinul a fost testat pe 1.000 de pacienti si este in prezent distribuit gratuit in toate spitalele insulei din Caraibe. In viitor, este posibil ca vaccinul sa fie adaptat pentru tumorile prostatei, uterului sau sanului.

Cancerul pulmonar este vazut ca cel mai periculos si letal. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, boala ucide in jur de 5 milioane de oameni anual, aceasta cifra fiind estimata sa creasca la 8 milioane pana in 2030 daca obiceiurile legate de fumat nu sunt schimbate.

In Cuba, la fel ca in multe alte tari in curs de dezvoltare, fumatul este un simbol al statutului social, omorand 20.000 de oameni in fiecare an, ceea ce inseamna ca este cauza a 12 din 15 decese.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3842 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cuba / sua comparatie

timp de viata cuba (m/f) 76/80 sua (m/f) 76/81
mortalitate infantila cuba 6 sua 8
probabilitatea de a muri (1000 loc) 16-60 ani cuba 120/78 sua 134/78

Tara cea mai bogata are un regim de viata mai prost decat una dintre cele mai sarace tari. cuba nu foloseste produse chimice in agricultura !!! Nu folosete sistemul bani contra sanatate !!! aviz amatorilor. Uitativa ce se petrece in sanatatea din RO de cand privatizarile si prostitutia nationala au inlocuit ratiunea.

 

mehehei andradadadda

las-o mai moale cu titlurile la chestiuni care iti depasesc intelectul si pregatirea profesionala! "acest pas se face in cazul pacientilor cu stadii avansate de cancer, III sau IV, care nu arata un raspuns pozitiv la alte tipuri de tratament, precum chimioterapia sau radioterapia. " asta inseamna ca vorbim de pacienti cu o medie de supravietuire sub 6 luni care in urma tratamentului descris de tine poate vor ajunge sa supravietuiasca un an, doi si nicidecum sa se vindece cum zici matale in titlu! iar " Cancerul pulmonar este vazut ca cel mai periculos si letal " e cas si cum ai spune ca acest cancer e mai cancer decat toate cancerele. Cred ca a fost singura fraza pe care ai scris-o de la tine fara google translate!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor