Producatorii de vaccinuri din SUA nu pot fi dati in judecata

Joi, 24 Februarie 2011, ora 13:43
3546 citiri
Producatorii de vaccinuri din SUA nu pot fi dati in judecata

Companiile producatoare de vaccinuri nu pot fi date in judecata, a decis, marti, Curtea Suprema de Justitie a SUA, spulberand sperantele unei familii americane care solicita compensatii financiare, dupa ce fiica lor s-a imbolnavit ca urmare a administrarii unui vaccin.

Cu sase voturi pentru si doua impotriva, Curtea Suprema de Justitie, intr-o motivare scrisa de judecatorul Antonin Scalia, a respins argumentul familiei care sustinea ca poate sa dea in judecata producatorul de vaccinuri Wyeth, pentru ca nu a facut un produs mai sigur.

Copila a primit pana la varsta de sase luni o serie de vaccinuri pentru a o proteja de difterie, tetanos si Bordetella pertussis (tusea convulsiva). Familia lui Hannah Bruesewitz, originara din Pennsylvania, a observat ca, dupa a treia injectie, dezvoltarea cognitiva a fiicei lor a incetinit dramatic si aceasta a inceput sa aibe convulsii si alte probleme de sanatate care au continuat pana in ziua de azi, arata AFP.

Familia insista ca problemele de sanatate ale fiicei lor sunt efecte secundare ale vaccinurilor. Wyeth, producatorul, a respins de-a lungul anilor orice legatura intre starea fetei si vaccinurile sale.

Curtea Suprema de Justitie a hotarat ca producatorul vaccinului, detinut de catre Pfizer inc, cea mai marea companie farmaceutica din lume, nu este supusa legilor care guverneaza celelalte produse.

Curtea Suprema a hotarat ca aceste procese se supun unei legi din 1986, care a creat un program national de compensare a persoanelor care sustin ca au suferit probleme de sanatate in urma administrarii unui vaccin si a acordat totodata protectie companiilor farmaceutice.

Legea da voie ca plangerea sa fie dusa in fata unei comisii speciale. Familia a ajuns in fata unei astfel de comisii, dar a pierdut cazul. Decizia a mai aratat ca o curte judecatoreasca inferioara a decis in favoarea companiei Wyeth.

Academia Americana a Pedriatilor a laudat decizia Curtii Supreme de Justitie. "Astazi, decizia Curtii Supreme de Justitie protejeaza copiii prin intarirea sistemului national de imunizare si se asigura ca vaccinurile vor continua sa previna raspandirea bolilor infectioase in aceasta tara", a spus Marion Burton, presedintele acestei organizatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#proces producatori vaccin, #producatori vaccin SUA proces, #protectie companii farmaceutice , #vaccin
Comentarii
Poza I_deea
I_deea
rank 5
ce le-a trebuit instanta de judecata?