Care sunt cele mai bune cămine pentru bătrâni

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 16:50
3016 citiri
Care sunt cele mai bune cămine pentru bătrâni

Fie că ești în căutarea unui cămin pentru tine, pentru că vrei să îți petreci anii senectuții într-un spațiu în care nevoile tale să fie îndeplinite pe deplin, fie că ești în căutarea unui azil pentru o cunoștință care ți-a cerut ajutorul, în acest articol vei descoperi care sunt cele mai bune cămine pentru bătrâni și care sunt lucrurile pe care le au în comun.

Cele curate

Cele mai bune cămine acordă o deosebită importanță curățeniei generale și igienei corespunzătoare. Toate spațiile destinate traiului persoanelor vârstnice necesită dezinfectarea suprafețelor și spălarea tuturor lenjeriilor și a materialelor textile. Acest lucru este esențial pentru că bătrânii au un sistem imunitar mai scăzut, mai ales atunci când vorbim și despre alte boli și comorbidități.

Cele care dispun de servicii medicale complexe

Cele mai bune cămine de bătrâni din București beneficiază de servicii medicale la standarde europene, cu supraveghere permanentă și ajutor în realizarea diverselor activități zilnice.

Consultațiile medicale regulate, administrarea medicamentelor sub atenta supervizare a unui medic specialist, aparatura performantă și îngrijirea paliativă nu ar trebui să lipsească de pe lista de servicii a unui azil de calitate.

Cele cu un meniu adaptat și diversificat

Alimentația este un factor important care ajută sistemul imunitar și este principalul aliat în recuperare și o viață îndelungată. Un plan nutrițional atent realizat de un specialist, care include o dietă echilibrată și adaptată problemelor de sănătate ale pacientului este esențial pentru sănătatea generală. Ingredientele proaspete, din surse sigure și organice sunt de nelipsit din bucătăria unui cămin foarte bun.

Cele care organizează activități sociale variate

Activitățile recreative și socializarea sunt foarte importante pentru buna dispoziție a vârstnicilor. Jocurile, mișcarea, hobby-urile, excursiile sau petrecerile sunt modalități potrivite de petrecere a timpului liber, care pot fi organizate de conducerea căminului.

Cele care dețin un spațiu exterior suficient și îngrijit

Aerul curat, căldura razelor de soare, ciripitul păsărilor și vizualizarea elementelor naturale au multiple beneficii pentru sănătatea mintală și bunăstarea oamenilor. Astfel, un cămin care furnizează zone adecvate de relaxare este mai potrivit și mai confortabil. Grădinăritul, totodată, este o activitate foarte bună pentru cei pasionați.

Cele care au măsuri de siguranță

Un azil bun are pregătite protocoale de intervenție în cazul unor întâmplări neprevăzute. O urgență medicală, spre exemplu, trebuie tratată în timp util, transportul până la spital fiind prevăzut. De asemenea, în cazul unor calamități, căminul trebuie să beneficieze de spații de siguranță și o comunicare bună cu autoritățile.

Cele în care personalul este bine pregătit

Ca de obicei, oamenii fac diferența. Un personal bine pregătit, empatic și profesionist, este esențial pentru buna desfășurare a tuturor activităților și serviciilor din cadrul căminului. Asistentele trebuie să fie calde și răbdătoare, iar medicii trebuie să fie specializați pe bolile vârstnicilor și să dispună de toate cunoștințele necesare îngrijirii pe termen lung a bolnavilor.

Cele mai bune cămine pentru bătrâni sunt gândite din perspectiva beneficiarilor și pentru binele lor. Alege azilul în funcție de criteriile de mai sus, dar și de sentimentele pe care le resimți atunci când îi treci pragul. Un cămin bun ar trebui să te facă să te simți ca acasă.

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...