Cum sa profiti de zilele de concediu ramase

Advertorial
Marti, 15 Septembrie 2020, ora 17:45
12059 citiri
Cum sa profiti de zilele de concediu ramase
Foto: unplash.com

Dupa perioada de izolare, o vara in care ai muncit foarte mult, de acasa, departe de colegii de birou, e timpul sa profiti de ultimele zile de concediu ramase.

Chiar daca poate treci, ca mai toata lumea, printr-o perioada de nesiguranta, poate printr-o taiere salariala, este esential sa fii tu bine cu tine, atat fizic, cat si emotional, pentru a avea forta si energia necesare de a trece peste orice obstacol.

Inarmeaza-te cu multa energie pozitiva, incearca sa ramai optimista si rasfata-te cat mai mult posibil. Nu e o solutie sa stai acasa in concediu pentru a te asigura ca esti in siguranta, nici sa te privezi de multe activitati care odata iti faceau placere. Astfel, ai putea constata ca dupa perioada de concediu, esti chiar mai obosita, ceea ce nu e dezirabil si nici benefic pentru tine. In concluzie, incearca sa faci cat mai multe lucruri pentru tine pentru a-ti mentine optimismul si pentru a capata incredere si forta de a merge mai departe.

In zece zile libere, de exemplu, ai o infinitate de oportunitati in fata ta:

Miscare si alimentatie sanatoasa

Daca inca nu ai avut curaj sa reiei antrenamentele la sala, poti sa faci miscare si acasa. Nu ai nevoie decat de o saltea, echipament, muzica pe fundal si un tutorial de YouTube pentru ca totul sa fie interactiv. Poti sa iti creezi un ritual zilnic, de la care sa nu te abati nici atunci cand vei pleca in vacanta. De asemenea, incearca sa te hranesti cat mai sanatos, sa profiti de faptul ca in piete gasesti multe fructe si legume bio. De asemenea, avand in vedere ca alimentele din supermarket, chiar si cele bio, nu au o valoare nutritiva precum cele produse intr-o gospodarie, ia suplimente alimentare pentru a acoperi unele carente. Cel mai indicat este sa iti faci cateva investigatii medicale pentru a afla valorile calciului, magneziului si ale altor vitamine si minerale in organism. Chiar daca totul e in limite normale, o cura de spirulina si miere, o lingurita de suc noni dimineata iti vor da un boost de energie.

O vacanta

Sa pleci in vacanta macar cateva zile nu este un gest inconstient daca alegi o destinatie mai putin populara si iti iei toate masurile de precautie: te deplasezi pana la destinatie cu masina, iti iei suficiente masti la tine si dezinfectant, te sincronizezi cu cateva prietene si plecati impreuna.

Exista si posibilitatea sa petreceti un weekend la unul dintre colegi acasa, in Delta Dunarii, Bucovina sau Constanta. In orice caz, este final de sezon estival si vei gasi oferte tentante atat pe litoralul romanesc, cat si in statiunile din Grecia si Bulgaria.

Un curs de specialitate

Daca in perioada de stare de urgenta nu ai reusit sa te mobilizezi si-ti doreai foarte mult sa urmezi un curs de specializare intr-un domeniu care te pasioneaza (makeup, resurse umane, hairstyling sau marketing online), acum e momentul sa actionezi in consecinta, sa te interesezi de orar, de costuri si sa te inscrii la ceea ce ti se potriveste. Daca e vorba de un curs ce tine de zona de beauty, vei putea chiar sa-ti suplimentezi veniturile intr-un timp foarte scurt. Totodata, mai ales ca este final de vara, dar si din cauza actualului context, furnizorii unor astfel de cursuri opereaza reduceri semnificative, preturile fiind acum mai mici cu pana la 50% fata de costul initial.

Ultimele zile de concediu pot fi extrem de benefice pentru tine, avand numeroase oportunitati la dispozitie si timp pentru a avea mai multa grija de tine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#viata sanatoasa, #miscare, #alimentatie sanatoasa, #beauty, #hairstayling , #viata sanatoasa