Igienizarea corecta a mainilor si alte masuri protectie

Advertorial
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, ora 14:02
6628 citiri
Igienizarea corecta a mainilor si alte masuri protectie

Cu totii ne dorim sa ne bucuram de o viata cat se poate de sanatoasa si echilibrata, iar pentru a putea sa ne metinem starea de bine, trebuie sa fim atenti la cateva aspect.

In primul rand, spalarea mainilor cu sapun lichid sau spuma, nu doar cu apa, este vitala pentru o igiena adecvata. Acest lucru se datoreaza faptului ca, desi apa este ideala pentru a clati murdaria, nu poate indeparta cu usurinta praful, bacteriile sau virusii de pe maini. Sapunul este capabil sa faca acest lucru foarte eficient, maximizand beneficiul clatirii cu apa.

Cat de mult sapun ar trebui sa utilizati si ce tip?

S-a demonstrat ca sapunul lichid sau spuma permite o reducere semnificativa a impactului asupra mediului printr-o combinatie dintre economia de apa si un impact chimic mai mic, in comparatie cu sapunurile traditionale. Sapunurile spuma si cele lichide din gamele profesionale, precum sapunul Tork, acopera o mai mare suprafata a mainii per doza, oferind o spalare mai eficienta. Utilizarea cantitatii optime de sapun lichid sau spuma este necesara pentru a pastra mainile curate, fara bacterii.

De ce este importanta spalarea mainilor?

Mana unei persoane obisnuite poate transporta milioane de bacterii, dintre care unele se gasesc in mod natural pe corpul, iar altele sunt agenti patogeni (altfel cunoscuti ca "germeni"). De asemenea, unele bacterii sau virusuri pot fi inofensive pentru o persoana, dar pot provoca boli altora. Din aceste motive, nu putem sti niciodata pe deplin ce germeni purtam si ce impact pot avea asupra celor din jur.

Astfel, spalarea corecta a mainilor este vitala pentru prevenirea raspandirii germenilor la locul de munca, dar si acasa. Organizatia Mondiala a Sanatatii are instructiuni detaliate despre cum se efectueaza corect spalarea mainilor timp, intr-un timp de cel putin 20 de secunde.

Pentru cazul in care nu avem posibilitatea sa ne spalam pe maini, pentru ca ne aflam in trafic, la birou sau in mijloacele de transport in comun, cea mai eficienta solutie este reprezentata de gelul dezinfectant.

Pastrarea mainilor curate este unul dintre cei mai importanti pasi pe care oamenii ii pot face pentru a evita imbolnavirea si raspandirea germenilor. Spalarea frecventa si completa a mainilor este cea mai buna modalitate de a va proteja impotriva gripei sezoniere, a racelii si a altor infectii, pe tot parcursul anului.

Alte masuri de protectie

Pe langa spalarea si dezinfectarea atenta a mainilor, este recomandat sa luam in calcul si alte masuri de protectie, pentru a preveni raspandire microbilor si a virusilor si ulterior imbolnavirea.

In primul rand, este foarte important sa igienizam si sa dezinfectam atent cu solutii profesionale toate suprafetele cu care intram des in contact si pe care pot ramane germeni, precum: volanul si schimbatorul masinii, tastatura si mouse-ul laptopului, telefonul, si pardoseala de la intrarea in casa sau birou.

Printe masurile de protectie si dezinfectare, trebuie sa luam in calcul purtarea mastii de protectie, mai ales in spatiile inchise, dar si in cele deschise si aglomerate si purtarea manusilor de protectie, atunci cand facem cumparaturi, pentru a nu lua sau lasa germeni pe alimentele din magazine.

Grija pentru sanatatea noastra si a celor din jurul nostru trebuie sa primeze. De aceea, este important sa fim atenti si sa luam toate masurile necesare de protectie si igienizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dezinfectare maini, #spalare pe maini, #sapun maini, #Dezinfectant maini , #viata sanatoasa