Cele mai comune 5 intrebari referitoare la fisa medicala pentru angajare

Advertorial
Joi, 13 August 2020, ora 17:46
20996 citiri
Cele mai comune 5 intrebari referitoare la fisa medicala pentru angajare
Fisa medicala de angajare, un document foarte important

Indiferent daca este vorba de primul tau loc de munca sau daca iti schimbi domeniul de activitate, vei fi nevoit sa prezinti fisa medicala pentru angajare, un document fara de care contractul individual de munca nu poate fi incheiat.

Pentru a afla mai multe despre acest certificat, citeste raspunsurile pe care expertii de la clinica Standard Med le ofera la cele mai comune intrebari referitoare la fisa medicala angajare.

1. Ce este acest document?

Articolul 27 din Codul Muncii, referitor la incheierea contractului de munca, stipuleaza ca o persoana poate fi angajata doar in baza unui certificat medical eliberat de o institutie autorizata, prin care se dovedeste ca persoana respectiva este apta, din punct de vedere fizic si psihic, pentru a indeplini cerintele postului ales. Acest certificat medical este fisa pentru angajare.

2. Cum poti obtine cat mai usor fisa medicala pentru angajare?

Daca ai nevoie de fisa medicala angajare si nu vrei sa pierzi timpul asteptand la cozi interminabile si la ghisee, inseamna ca ai nevoie de serviciile oferite de Standard Med. Acceseaza platforma https://www.fisamedicala.info/, fa-ti o programare si vei reusi sa obtii certificatul medical in mai putin de o zi.

La Standard Med, te vei bucura de servicii rapide, profesioniste si eficiente. Vei efectua toate analizele necesare eliberarii fisei medicale (inclusiv cele de ordin psihologic) in aceeasi locatie si in aceeasi zi.

3. Care sunt actele pe care trebuie sa le prezinti pentru a obtine certificatul medical?

Pentru a te putea bucura de servicii prompte si eficiente, este important sa te prezinti la clinica avand toate actele asupra ta. Iata care sunt documentele esentiale pentru eliberarea fisei medicale!

- fisa de solicitare pentru examenul medical la angajare, completata si semnata de angajator;

- adeverinta eliberata de medicul de familie care sa ateste starea de sanatate a viitorului angajat (la solicitarea medicului de Medicina Muncii);

- fisa de identificare a factorilor de risc profesional completata la toate rubricile de catre lucratorul desemnat si semnata de angajator si lucratorul desemnat;

- buletin de identitate.

4. Care sunt examinarile medicale pe care va trebui sa le efectuezi?

Examenele medicale la angajare, precum si controlul medical periodic se realizeaza in functie de profilul de activitate al companiei la care urmeaza sa te angajezi. Totodata, acestea depind de legislatia in vigoare si urmaresc factorii de risc profesional implicati de locul tau de munca.

Insa, in general, fisa pentru angajare implica efectuarea urmatoarelor analize medicale:

- examen clinic general;

- examen oftalmologic;

- EKG;

- testarea acuitatii vizuale;

- probe de echilibru;

- examen psihiatric;

- examen coprobacteriologic;

- examen coproparazitologic;

- test de glicemie;

- altele.

5. Ce alte servicii din medicina muncii ofera Standard Med?

La Standard Med, ai parte de servicii medicale din medicina muncii, bazate pe promptitudine si profesionalism. Iata care sunt analizele pe care le poti efectua in cadrul acestei clinici!

 controlul medical la angajare;

 controlul medical periodic (conform periodicitatii prevazute de lege);

 control medical la reluarea activitatii (concediu de odihna, concediu maternal);

 control medical de adaptare la schimbarea locului de munca;

 control medical in caz de expuneri exceptionale;

 control medical la cerere, in caz de suspiciune de boala profesionala.

Asadar, daca ai nevoie sa obtii fisa medicala pentru angajare sau sa efectuezi alte examinari legate de medicina muncii, apeleaza cu incredere la serviciile oferite de clinica Standard Med.

Doar astfel, vei reusi sa ai parte de servicii rapide, profesioniste si eficiente!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#fisa de angajare , #viata