Luna in care te-ai nascut si bolile la care esti predispus

Sambata, 14 Mai 2011, ora 09:05
11355 citiri
Luna in care te-ai nascut si bolile la care esti predispus
Foto: DW

Luna in care ne-am nascut are o influenta mult mai mare asupra vietii noastre decat ne-am fi asteptat. Chiar daca la prima vedere aceasta afirmatie pare incredibila, ea este sustinuta de numeroase studii stiintifice si nu are nimic de-a face cu astrologia.

Specialistii sunt de parere ca perioada petrecuta in uter este cruciala pentru modul in care va decurge, in continuare, viata unui om. Expertii sustin ca mediul inconjurator, precum si schimbarile de anotimp, sunt factori importanti care actioneaza asupra noastra, atat inainte, cat si dupa nastere, punandu-si o amprenta solida asupra personalitatii.

Deutsche Welle scrie ca luna nasterii ne influenteaza caracterul, dicteaza bolile la care suntem sensibili, buna dispozitie si chiar alegerea partenerului de viata. In luni diferite, modificarile hormonale din corpul viitoarei mame creaza conditiile necesare dezvoltarii unor trasaturi specifice viitorului nou-nascut. De exemplu, asupra celor care se nasc toamna hormonul numit testosteron actioneaza mult mai puternic. De asemenea, creativitatea si bucuria domina caracterul celor nascuti primavara si vara.

Sensibilitati, in functie de luna nasterii

Nu exista o luna ideala in care ar fi trebuit sa veniti pe lume sau sa va propuneti conceprea unei noi vieti, din moment ce toate au avantaje si neajunsuri. Cunoasterea acestora, insa, ne ajuta sa evitam riscuri inutile si sa folosim plusurile in mod optim.

Ianuarie, in mod amenintator, prevede pentru nativi o lupta cu kilogramele in exces. Februarie este, in schimb, raspunzatoare pentru sensibilitatea la alergii a copiilor din cauza polenului eliberat in atmosfera. Acelasi lucru este valabil si pentru copiii nascuti in luna martie. Punctul lor slab este sistemul cardiovascular, asa ca pentru cei nascuti in aceasta perioada a anului este recomandata o alimentatie sanatoasa si multa miscare.

Copiii nascuti in aprilie ajung printre cei mai inalti, iar nativii din mai sunt printre cei mai timizi, ceea ce le creaza probleme la scoala. Reprezentantii ambelor luni sunt predispusi la alcoolism si la dementa senila. Nativii lunii iunie se bucura de o sanatate de fier a inimii, dar sunt predispusi la anorexie.

Poate ca soarele puternic este motivul pentru care cei nascuti in iulie au nevoie mai tarziu de ochelari de vedere. In general, pentru cei nascuti in cele trei luni de vara exista posibilitatea sa nu atinga varste inaintate.

In ultima luna a verii, august, se nasc copii predipsusi la alergii provocate de acarienii care traiesc in jurul casei. Acest lucru poate conduce la astm. Sunt insa persoane cu o mare incredere de sine, care debordeaza de optimism si satisfactie.

Intre septembrie si noiembrie se nasc, cu preponderenta, stangaci. La cei nascuti in septembrie este ridicat riscul de neurodermatita (o problema a pielii), dar boala dispare de obicei la sfarsitul copilariei. Nativele lunii octombrie intra la menopauza, in medie, la 50 de ani, astfel fertilitatea loc crescand cu aproximativ un an si jumatate.

Noiembrie isi blagosloveste nativii cu boli cardiovasculare, dar este de asteptat ca acesti copii sa aiba o viata indelungata daca reusesc sa castige lupta cu obezitatea juvenila. Copiii nascuti in noiembrie vor fi printre cei mai scunzi adulti, iar femeile vor fi foarte fertile.

Peste 250 de studii internationale arata ca cei nascuti in timpul iernii prezinta un risc mai scazut cu 8 la suta de a dezvolta tulburari psihice bipolare sau schizofrenice, comparativ cu nativii celorlalte luni ale anului. Unele ipoteze pun acest aspect pe seama intensitatii slabe a razelor ultraviolete in ultimele luni de sarcina ale mamei.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#luna nastere sanatate, #luna nastere boli, #luna nastere predispozitie afectiuni , #viata