Secretele dusului perfect

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 12:00
14804 citiri
Secretele dusului perfect

Da, ati citit bine. Dusul isi are secretele lui, nu este doar un exercitiu de curatenie. Doamnelor le sta bine sa iasa de sub dus mai vaporoase, mai frumoase, mai suple, mai atragatoare. Domnilor le sta bine sa iasa mai vigurosi, mai puternici, mai dornici de viata.

O trecere rapida a corpului prin apa si sapun nu este un dus. Este un simplu spalat. Un dus corect isi are regulile lui. Merita sa stii cum se face un dus adevarat:

Dusul pentru doamne, pas cu pas

1. Te dezbraci si depui lenjeria in cosul cu rufe, sortata pe culori. Te strecori in baie discret. Oricata intimitate ar exista intre soti, putina discretie la ceremonialul dusului da un plus de farmec momentului de "dupa".

2. Iti pregatesti cele necesare: pieptenele, buretele, piatra ponce, samponul de par, cel de corp, cremele obisnuite, ceara de epilat, lotiunea finala de par, deodorantul preferat.

3. Te inarmezi cu cele 4 prosoape obligatorii: pentru corp, pentru picioare, fata, si pentru partile intime.

4. Te privesti in oglinda, ca sa poti observa diferenta, inainte si dupa dus. Dusul schimba totdeauna infatisarea in bine.

5. Incepi prin spalarea parului. O toaleta completa presupune doua sampoane: primul de degresare, al doilea de spalare. Numai acesta va lasa aroma prospetimii, asigurand supletea si stralucire parului.

6. Cosmeticienii recomanda o masca pe baza de ou si pulpa de caise, mixate bine. Aplici masca pe fata si, pana isi face efectul, te speli pe corp, folosind buretele imbibat cu sampon. Nu te grabesti: masca cere minimum 10 minute ca sa produca un efect.

7. Pentru partile intime, poti alege un sapun cu glicerina sau un sampon fin, neutru. Asemenea sampoane se gasesc in comert.

8. Pentru depilare, foloseste ceara speciala. Aparatul de ras al sotului este solutia cea mai nereusita: iti va creste barba pe picioare.

9. Speli totul de sus pana jos, cu dusul. Pe corp, te ajuti cu buretele, spalat intre timp. Inlaturarea mastii de pe fata se face numai manual.

10. La sters, se folosesc prosoapele adecvate. Stersul intregului corp cu un singur prosop este neigienic.

11. Aplici manual lotiunea de par, crema de maini, crema de fata, care se poate folosi si pe gat. Masarea usoara a fetei si a gatului, la aplicarea cremei, amana aparitia ridurilor, dar nu le prea elimina daca au apucat sa apara.

12. Te privesti in oglinda si te convingi ca fata s-a netezit, iar privirea s-a luminat. Foehnul nu se recomanda. Uscarea naturala ii da mai muta stralucire decat cea artificala.

13. Nu incerci sa smulgi fire, sa storci cosuri, sa masezi negi. Risti sa ramai cu urme. O cosmeticiana cu experienta o va face incomparabil mai bine si mai sigur.

14. Dupa baie, un deodorant discret este binevenit. Iti imbraci halatul plusat si intri in dormitor, pentru o odihna de cel putin o jumatate de ora.

Dusul pentru domni, pas cu pas

1. Te dezbraci la marginea patului. Pui hainele pe un scaun si lenjeria in cosul cu rufe.

2. Iti pregatesti cele necesare: pieptenele, buretele, piatra ponce, samponul de par si cel de corp, lotiunea finala de par, doua prosoape: unul pentru corp, altul pentru fata, cele necesare pentru ras.

3. Incepi cu spalarea parului, in doua randuri, cu acelasi sampon. Speli capul si continui frecand intreg corpul cu buretele aspru, imbibat in samponul corespunzator. Masajul este obligatoriu, pentru ca muschii sa nu isi piarda vigoarea.

4. Limpezesti totul indelung, cu dusul. Daca suporti un dus rece, scurt, va fi reconfortant si revigorant. Daca l-ai experimentat de 3-4 ori, devine o placere si nu te mai dezobisnuiesti.

5. Daca n-ai curajul, atunci raceste apa atat cat suporti, dar efectul nu se compara. Adica, iesi de sub dus spalat, curat, dar nu barbat.

6. Te stergi cu cele doua prosoape si treci sa te barbieresti. Dupa dus, barba este moale, iar barbieritul devine o placere.

7. Folosesti un after shave de calitate, iar apoi un spray discret, pulverizat sub brat.

8. Nu toti barbatii folosesc halatul plusat. Este suficient un prosop in jurul coapselor, pe care il indepartezi in dormitolr, ca sa te imbraci.

9. Te imbraci, intrucat barbatul nu simte nevoie neaparata sa se odihneasca dupa dus. Doar daca doamna este deja instalata in pat, atunci este cazul sa vina si domnul ca sa n-o apuce plictisul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#dus corect, #dus femei, #dus barbati, #igiena corecta, #reguli igiena , #viata