Viata sanatoasa: Trucuri mici, efecte mari

Duminica, 12 Septembrie 2010, ora 22:37
4238 citiri
Viata sanatoasa: Trucuri mici, efecte mari
foto: beautips.info

V-ati intrebat vreodata de ce nevazatorii, chiar daca au o varsta foarte inaintata, nu au riduri? Simplu, orbii nu se uita in oglinda, nu se pot privi, nu se vad, nu se mira de ceea ce vad, nu se enerveaza, nu se supara si nu se incrunta.

Doamnelor, evitati oglinda, nu de tot, desigur, dar folositi-o cat mai rar. Si atunci cand o folositi, goliti-va capul de ganduri. Nu va admirati, nu va laudati, nu va condamnati pentru ceea ce vedeti. Acceptati-va asa cum sunteti. Priviti-va neutru si nu va exprimati nici un sentiment. Ridurile vor intarzia sa para.

Alte trucuri de efect

Daca, din diferite motive, sunteti nevoiti sa curatati merele, nu aruncati cojile, contin fibre. Faceti compot din coji sau, daca e iarna, puneti-le pe soba ori pe calorifer. Aroma lor va improspata si inmiresma aerul din camera. Procedati la fel si cu cojile de la citrice.

Sunteti in pragul unei crize de nervi? Simtiti ca nu va mai puteti stapani? Topiti un graunte de tamaie intr-o lingurita si respirati prin aburii care se ridica. Va veti simti imediat mult mai bine.

Aveti palpitatii iscate asa, din senin? Nu intrati in panica. Luati cate un varf de lingurita de zahar si miere de albine cu putina apa. Daca nu le aveti la indemana, retrageti-va intr-un loc retras, linistit si faceti un masaj usor al globilor oculari. Va veti reveni imediat.

Nu ocoliti medicul si cereti sa va recomande sa faceti o calcemie, prima analiza care ar trebui sa faca in atare situatie.

Se spune, pe buna dreptate, ca aerul din casa e mult mai poluat decat aerul de afara. Si daca ne gandim numai la detergentii si dezinfectantii folositi in bucatarie si baie, asa este.

Daca din motive meteo nu puteti deschide usa sau geamul sa aerisiti camera in care stati, amintiti-va ca focul purifica. Aprindeti o lumanare, dar nu din acelea parfumate, pentru ca si lumanarea parfumata polueaza. Aprindeti o lumanare obisnuita, din ceara. In afara de faptul ca va purifica aerul incaperii in care stati, va induce o senzatie de calm, de liniste, de impacare cu sinele si cu lumea din jur.

Se stie ca pielea de pe maini imbatraneste, se rideaza prima. De regula, varsta multor doamne se "citeste" dupa maini. Ca sa amanati cat mai mult ridarea pielii de pe maini, seara, inainte de culcare, masati-va usor mainile cu o picatura de ulei de masline.

Cand faceti ceai, nu fierbeti planta. Procedati la fel si cu cafeaua. Fierbeti apa cu zaharul, daca beti cafeaua dulce, luati ibricul de pe foc, puneti cafeaua, amestecati bine cu lingurita si lasati macar 5 minute sa se infuzeze. Veti bea o cafea minunata. Evitati cafeaua la filtru!

Daca sunteti doborat de canicula ori de oboseala, beti un pahar de apa minerala. Va veti energiza imediat si asta datorita vitaminelor si mineralelor din apa minerala. Cititi eticheta!

Nu beti apa de la frigider. Indiferent daca apa e plata sau minerala, beti-o la temperatura camerei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#sfaturi viata sanatoasa, #aparitie riduri, #aerisit camera, #tratament palpitatii , #viata