Nurci infectate cu coronavirus. Doua ferme din Olanda care le cresteau pentru blana au fost inchise

Duminica, 26 Aprilie 2020, ora 20:22
8438 citiri
Nurci infectate cu coronavirus. Doua ferme din Olanda care le cresteau pentru blana au fost inchise
Foto: Arhiva Pixabay

Autoritatile au inchis duminica doua crescatorii de nurci din sudul Olandei dupa depistarea unor animale pozitive la coronavirus, infectate probabil in urma contactului cu oamenii, informeaza AFP.

Fermele sunt situate la est de Eindhoven, in Brabantul de Nord, una dintre cele mai grav afectate regiuni din Olanda de epidemia de COVID-19, tara in care au decedat 4.400 de persoane si s-au inregistrat 37.000 de cazuri de infectare.

"Nurcile au prezentat semne de contaminare, precum dificultati respiratorii", a precizat ministerul Agriculturii intr-un comunicat.

In urma testelor, s-a descoperit ca aceste mamifere sufereau de COVID-19.

"Mai multi angajati ai fermei prezentau simptome ale coronavirusului, credem asadar ca acestia l-au transmis animalelor", a precizat ministerul.

Mai multe cazuri au demonstrat ca animale precum nevastuicile "sunt receptive la virus", a adaugat acesta, precizand ca "pentru moment nu exista nicio dovada ca animalele de companie sau cele din crescatorii joaca vreun rol in propagarea virusului".

Ministrul Agriculturii, Carola Schouten, a ordonat cu toate acestea inchiderea unui drum care trece prin apropierea celor doua ferme si a sfatuit publicul sa nu se apropie la mai putin de 400 de metri de acestea.

Crescatorii vor trebui sa semnaleze autoritatilor eventuale probleme respiratorii sau o crestere a numarului de decese in randul nurcilor.

Cresterea nurcilor pentru blana este foarte controversata in Olanda. In 2016, cea mai inalta instanta judiciara din tara a ordonat inchiderea unor astfel de ferme pana in 2024.

#nurci infestate coronavirus crescatorie Olanda , #virus China