Beneficiile uleiului din seminte de dovleac

Duminica, 11 Martie 2012, ora 22:42
190244 citiri
Beneficiile uleiului din seminte de dovleac
Foto: Arhiva

Celebru in lumea intreaga pentru dimensiunile sale, adesea uriase, la americani, bostanul este un simbol traditional care figureaza ca personaj principal in sarbatoarea de Halloween. La noi, la romani, la oras, mai ales, mai cunoscute sunt semintele de bostan, consumate in parc, pe stadion sau in fata televizorului.

Specialistii in medicina naturista incurajeaza consumul semintelor de bostan, datorita continutului bogat de vitamine, zaharuri, microelemente - fosfor, siliciu, calciu, potasiu, fier, magneziu.

Consumul semintelor de dovleac ajuta la eliminarea parazitilor intestinali, desfunda venele, regleaza colesterolul si stimuleaza activitatea rinichilor. De asemenea, au si efect echilibrant glandular si nervos.

Din semintele de dovleac se poate obtine ulei ale carui beneficii sunt bine cunoscute de mult timp de medicina traditionala. Uleiul este obtinut prin presarea la rece a semintelor decojite, are culoare verde-brun inchis, gust puternic aromat si este bogat in in vitamina E.

Semintele de dovleac sunt cunoscute ca remediu in afectiuni ale vezicii urinare si prostatei. Ele ajuta la o mai buna functionare a rinichilor atat la femei, cat si la barbati, au efect pozitiv asupra vezicii urinare iritate si amelioreaza incontinenta urinara. Uleiul de seminte de dovleac reface elasticitatea prostatei, fiind eficient in cresterea potentei la barbati.

Uleiul extras din semintele de dovleac este printre cele mai puternice vermifuge si detoxifiante naturale, fiind utilizat in trecut pentru vindecarea multor boli, infectioase, nervoase sau cu substrat hormonal.

In caz de hiperexcitabilitate nervoasa si sexuala se consuma la fiecare masa salata verde sau salata de varza cruda, asezonate cu ulei de dovleac. Se din alimentatie zaharul, produsele cu cacao si ciocolata, bauturile racoritoare dulci si alte produse preparate care au in compozitie indulcitori artificiali. Seara, inainte de culcare, se iau 2 lingurite de ulei de dovleac cu putin suc de lamaie.

Uleiul de seminte de dovleac este bogat in vitamina E si contine anumite substante cu efect hormonal care favorizeaza procrearea. Pentru a combate sterilitatea la femei se introduce in alimentatie uleiul de dovleac, neprelucrat termic, in salate ori sosuri preparate la rece.

Impotriva colitei de putrefactie se recomanda ca inainte de fiecare masa sa se consuma o salata morcov crud, asezonata cu doua lingurite de ulei de dovleac si cu sucul de la o jumatate de lamaie. Tratamentul se tine doua saptamani, perioada in care nu se consuma nici un fel de carne sau de preparate din carne si nici hrana foarte bogata in proteine.

Uleiul din seminte de dovleac se gaseste la plafar ori la magaznele de produse naturiste. Cumparati-l numai din magazinele autorizate ca sa fiti sigur pe ce dati banii si ce consumati.

Sa avem sanatate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#seminte dovleac elemente nutritive, #seminte dovleac vitamine, #seminte dovleac colesterol, #seminte dovleac magneziu, #seminte dovleac insomnie, #ulei din seminte de dovleac sanatate , #vitamine